Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ: Απαντήσεις εκτός ουσίας για χειρουργεία και κλιματισμό

Εικόνα του άρθρου ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ: Απαντήσεις εκτός ουσίας για χειρουργεία και κλιματισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2024, 17:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΔΑΚΕ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, παράταξη που έχει την πλειοψηφία στη διοίκηση του συλλόγου εργαζόμενων, απαντάει στη χτεσινή (23/7) ανακοίνωση της ΑΣΥ ΠΓΝΙ, σχετικά με τις ανακατατάξεις στις διαθέσιμες αίθουσες για πρωινά και απογευματινά (επί πληρωμή) χειρουργεία.

Η ΔΑΚΕ απαντάει προσωπικά και ειρωνικά στην ΑΣΥ και το μέλος της, Γιώργο Πρέντζα και τον καλεί να «πάει στον εισαγγελέα» αν έχει στοιχεία για πρωινά χειρουργεία που κόβονται.

Ωστόσο, η ΑΣΥ στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει ότι κόβονται πρωινά χειρουργεία υπέρ απογευματινών, ειδικά στην τρέχουσα, καλοκαιρινή περίοδο, αλλά ότι η διοίκηση «δημιουργεί τις συνθήκες» για να κατευθυνθούν ασθενείς στα απογευματινά και επί πληρωμή χειρουργεία.

Η παράταξη θεωρεί ότι πρόκειται απλώς για «προσαρμογή των λειτουργιών του ΠΓΝΙ στο πλαίσιο των καλοκαιρινών αδειών του Προσωπικού (αυτό γίνεται από ιδρύσεως του ΠΓΝΙ), χωρίς φυσικά να τίθεται στο οποιοδήποτε κίνδυνο η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου».

Φαίνεται πάντως ότι δεν πρόκειται για μια απλή «ρύθμιση αδειών», καθώς στο μεταξύ, υπάρχουν αντιδράσεις και από το ιατρικό προσωπικό, με σοβαρές επιφυλάξεις και παραιτήσεις για την ουσία της απόφασης της διοίκησης.

Πρακτικά, συμβαίνει το εξής: η διοίκηση μειώνει τις χειρουργικές αίθουσες για πρωινές επεμβάσεις, οι οποίες καλύπτονται ασφαλιστικά για να χορηγηθούν άδειες στο προσωπικό, αλλά αυξάνει τις απογευματινές διαθεσιμότητες, στις οποίες υπηρετεί… το ίδιο προσωπικό.

Όσο για τον κλιματισμό, η ΔΑΚΕ παραπέμπει στην… καταβολή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και δίνει την εξής εκδοχή: «Από το 2018 ο διαγωνισμός προέβλεπε κλιματισμό για τους δύο τελευταίους ορόφους του κάθε κτηρίου αφήνοντας τους υπόλοιπους ορόφους εκτός, το οποίο δεν μπορεί να αλλάξει. Επίσης με την παρέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων ακυρώθηκε ο διαγωνισμός που περιλάμβανε αυτές τις εργασίες.».

Θεωρεί δε ότι αυτές οι προσπάθειες είναι… θετικές και κατηγορεί την ΑΣΥ ότι «ως συνήθως δεν βλέπουν ποτέ τις προσπάθειες που καταβάλλονται, γιατί απλά θέλουν μόνο προβλήματα ώστε να τα ‘καταγγέλλουν’ και έτσι να βγαίνουν από την αφάνειά τους».

Βέβαια, η παράταξη δεν απαντάει στην ουσία του θέματος, ότι ο κλιματισμός είναι απόλυτα αναγκαίος και ότι δεν διαφαίνεται κάποια σοβαρή πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Πέραν της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, από τη διοίκηση δεν υπάρχει κάποια επίσημη, υπηρεσιακή θέση για τα συγκεκριμένα ζητήματα…


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back