Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βιολογικός καθαρισμός στο Πάπιγκο

Εικόνα του άρθρου Βιολογικός καθαρισμός στο Πάπιγκο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2018, 20:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού στο Πάπιγκο. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου στην συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Ιουλίου έγκρινε ομόφωνα την μελέτη «Κατασκευή πεδίου διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων Βιολογικής Εγκατάστασης Παπίγκου» προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Εξάρχου ενημέρωσε το σώμα για τη σύνδεση του βιολογικού με το δίκτυο της ΔΕΗ, αφού ήδη τοποθετήθηκαν οι κολώνες και την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι εργασίες για να γίνει και η σύνδεση. Θα εκτελεστεί και ένα μικρό έργο σύνδεσης με δίκτυο παροχής καθαρού νερού και μόλις  ετοιμαστεί ο χώρος υπεδάφιας διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων ο βιολογικός θα τεθεί σε αρχική δοκιμαστική λειτουργία.

Παράλληλα θα κινηθούν και οι διαδικασίες για τις συνδέσεις  σπιτιών και επιχειρήσεων του Μεγάλου Παπίγκου με το ήδη κατασκευασμένο από ετών δίκτυο ακαθάρτων και να τεθεί σε κανονική λειτουργία το έργο που περιμένει πολλά χρόνια ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Ζαγορίου για να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον και όχι επειδή το επιβάλλει η νομοθεσία, δεδομένου ότι πρόκειται για οικισμό που δεν εμπίπτει σε αυτούς που υποχρεούνται να διαθέτουν βιολογικό.

Το έργο εντάχθηκε αρχικά στον «Θησέα» και τα τελευταία τρία χρόνια

εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις . Το κτίριο και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός είναι έτοιμα με συμπληρωματική πίστωση που διέθεσε ο Δήμος, η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ ολοκληρώνεται με πιστώσεις από την Περιφέρεια και  με την μελέτη που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσει και ο χώρος διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back