Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βιμ Μέρτενς και η ωδή του για την αρχαία Νικόπολη

Εικόνα του άρθρου Βιμ Μέρτενς και η ωδή του για την αρχαία Νικόπολη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2017, 13:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ένα από τα πιο καλά διατηρημένα και επιβλητικά μνημεία της αρχαίας Νικόπολης, το Ρωμαϊκό Ωδείο, θα φιλοξενήσει στις 29 Ιουλίου, στις 21:00, τον σημαντικό βέλγο συνθέτη Βιμ Μέρτενς μαζί με κουιντέτο εγχόρδων. Μία μέρα μετά, ο Μέρτενς θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς αγαπήθηκε για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική.

Στο πρώτο μέρος της δίωρης συναυλίας θα παρουσιάσει την τελευταία του σύνθεση «Dust of Truths», μια ωδή αφιερωμένη στην αρχαία Νικόπολη.  Ο Μέρτενς εμπνεύστηκε το εν έργο από την Ελλάδα και την εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο πριν από τρία χρόνια στο Μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη Νικόπολη. Στο δεύτερο μέρος, το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: «Earmarked», «Often a bird», «Struggle for pleasure», «Maximizing the Audience», «The belly of an architect», «No testament», «Close Cover» και πολλά άλλα.

Η  εκδήλωση στην Πρέβεζα διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Preveza Jazz Festival» και την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας.

Το εισιτήριο για τη συναυλία κοστίζει 20 ευρώ και 15 ευρώ στην προπώληση. Η προπώληση έχει ξεκινήσει.

Στα Γιάννενα, εισιτήρια μπορείτε να βρείτε: στ βιβλιοπωλείο Πρόκος. Στην Πρέβεζα: Κεντρικόν (στον Φόρο), Μπαρ Diem, Β. , στο καφέ «Μποτίλια στο πέλαγο» και στο κατάστημα με αξεσουάρ «Ονειροπαγίδα». Στην Άρτα: στο βιβλιοπωλείο «Η πολυθρόνα του Νίτσε» και στη Λευκάδα στο μπαρ Baccara. Εισιτήρια προπωλούνται και μέσω viva.gr.

Σημειωτέον ότι η χωρητικότητα του ρωμαϊκού ωδείου Νικόπολης είναι περιορισμένη. Για τους κατόχους εισιτηρίων θα υπάρξει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την πλατεία Ανδρούτσου της Πρέβεζας (ώρα αναχώρησης 20:15).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back