Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Βατερλώ για την υπουργό»

Εικόνα του άρθρου «Βατερλώ για την υπουργό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2020, 09:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας νομού Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή υπηρεσιακών συμβουλίων ήταν «Βατερλώ» για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν ελάχιστοι εκπαιδευτικοί, καθώς η απόφαση του υπουργείου για το συγκεκριμένο τρόπο εκλογών, προκάλεσε εμπάργκο. Το υπουργείο βέβαια στην ανακοίνωσή του διαπίστωσε ότι «όλα έγιναν καλώς», ωστόσο είχε ήδη κατηγορηθεί για την πρωτοφανή απόφαση, ουσιαστικά ορισμού υποψηφίων, ενώ η συμμετοχή πρακτικά απονομιμοποίησε τη διαδικασία.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι ‘ο Βασιλιάς είναι γυμνός’. Η πολιτική της πυγμής, των πραξικοπημάτων και των αυταρχικών μέτρων της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ προσέκρουσαν πάνω στα βράχια του εκπαιδευτικού κινήματος. Όποια αποτελέσματα και να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες η Κεραμέως δεν μπορεί να έχουν ίχνος αξιοπιστίας, αφού η πολιτική της όλους αυτούς τους μήνες στηρίχτηκε πάνω στο ψέμα, στη δημαγωγία, στην παραπλάνηση» τονίζει η ΕΑΠ.

Η παράταξη θεωρεί αυτονόητο ότι «όσοι ανακηρυχθούν ως ‘εκλεγμένοι’ αιρετοί σε ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ οφείλουν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους αμέσως». Καλεί τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να μην νομιμοποιήσουν αποτελέσματα και να μην αναγνωρίσουν όσους ανακηρυχθούν εκλεγμένοι.

«Τώρα είναι η ώρα το εκπαιδευτικό κίνημα να συγκρουστεί αποφασιστικά με την κυβερνητική πολιτική που διαλύει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, που βάζει λουκέτα στα σχολεία για να συγκαλύψει τα εγκληματικά της αδιέξοδα, που προωθεί το ακραία ταξικό μέτρο της ‘τηλεκπαίδευσης’».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back