Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτούς τους βράχους ποιος θα τους απομακρύνει;

Εικόνα του άρθρου Αυτούς τους βράχους ποιος θα τους απομακρύνει;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2017, 21:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το περίφημο μονοπάτι της χαράδρας του Βίκου που ξεκινά από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι, έκλεισε, μετά από απόφαση του Δασαρχείου Ιωαννίνων. Κι αυτό εξαιτίας της πτώσης βράχων στην είσοδο του μονοπατιού, στη θέση «Ασκηταριά». Τότε είχαν μπει και οι απαραίτητες απαγορευτικές κορδέλες.

Με την πάροδο του χρόνου, οι κορδέλες εξαφανίστηκαν και οι περιπατητές, με δυσκολία, άρχισαν να περνούν παραπλεύρως των βράχων οι οποίοι παραμένουν εκεί που ήταν. Οι βράχοι έχουν πέσει σε έκταση που ανήκει στο μοναστήρι, ενώ η απομάκρυνσή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τα μηχανήματα δεν έχουν πρόσβαση. Επί της ουσίας, δηλαδή, οι βράχοι πρέπει να σπάσουν σε κομμάτια επιτόπου για να απομακρυνθούν.

Οκτώ μήνες μετά, κανένας δεν έχει μετακινήσει τους βράχους. Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Ζαγορίου στη χτεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Βασίλη Σπύρου να αναφέρει ότι «δεν έχει γίνει ακόμα παρέμβαση από τους έχοντες την αρμοδιότητα». Σημείωσε δε ότι ο Δήμος θα επιχειρήσει να δώσει λύση με την απομάκρυνση των βράχων που έπεσαν στο σημείο, παρόλο που πρόκειται για έκταση ευθύνης του Δασαρχείου και ιδιοκτησίας της Μονής ενώ εμπλέκονται ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου και άλλοι φορείς.


* Φωτογραφία από την πτώση των βράχων τον περασμένο Φεβρουάριο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back