Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αυτή η βραδιά είχε… απ’ όλα

Εικόνα του άρθρου Αυτή η βραδιά είχε… απ’ όλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2018, 00:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πάνω από 1000 θεατές (αν και το «όριο» για το υπό αναστήλωση αρχαίο θέατρο είναι το πολύ 1000 θεατές), παραβρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης το βράδυ της Κυριακής, για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ηλέκτρα» του Εθνικού Θεάτρου. 

Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Δωδώνης που διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, με την είσοδο να είναι ελεύθερη. Αν και ο Δήμος Δωδώνης είχε εξαντλήσει τα δελτία ελεύθερης εισόδου μέρες πριν, αρκετοί πολίτες, κυρίως από τα χωριά της κοιλάδας της Δωδώνης, βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο για να εισέλθουν δωρεάν στο θέατρο.

Για τη δημοτική αρχή Δωδώνης, η όλη υπόθεση έρχεται να αποδείξει την ανάγκη να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν. Ο δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης αναφέρθηκε σε δήλωσή του και στη σημασία που δίνει ο Δήμος στη φιλοξενία παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο  υπό τη σκέπη του 2ου Φεστιβάλ Δωδώνης. «Ο Δήμος μας επωμίζεται το κόστος των εκδηλώσεων αυτών και με τη βοήθεια των χορηγών μας, μπορούμε να παρέχουμε τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν το πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού χωρίς να καταβάλλουν κανένα αντίτιμο», επισημαίνει.

Οι χορηγίες πάντως του 2ου Φεστιβάλ Δωδώνης προκάλεσαν τους φορείς που εναντιώνονται στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, μέλη των οποίων παραβρέθηκαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και κρέμασαν πανό παρουσία αστυνομικής δύναμης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back