ΕΛΛΑΔΑ

«Αν αυξηθεί η κίνηση, θα μειωθούν τα διόδια»

Εικόνα του άρθρου «Αν αυξηθεί η κίνηση, θα μειωθούν τα διόδια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2018, 11:29
ΕΛΛΑΔΑ

Μια από τις πιο «επίφοβες» αλλαγές είναι τα αναλογικά διόδια στους οδικούς άξονες. «Επίφοβη» γιατί εκτιμάται ότι ναι μεν τα διόδια δεν θα είναι αναλογικά, αλλά δεν θα είναι φθηνότερα, ενώ σε περιπτώσεις όπως της υπό ιδιωτικοποίηση Εγνατίας, θα ακριβύνουν κιόλας. Σύμφωνα με τις «Υποδομές», ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έδωσε μια εκδοχή… φθηνότερων διοδίων, υπό προϋποθέσεις.

Είπε δηλαδή ότι καθώς το κέρδος των εταιριών είναι προκαθορισμένο, το κόστος θα μειώνεται  όσο αυξάνεται η κίνηση. Αυτό βέβαια είναι πολύ σχετικό, καθώς η  κίνηση είναι γενικώς… πανάκριβη για το βαλάντιο των μνημονιακών ετών. Επίσης, οι εταιρίες γενικά κρατάνε… μυστικές τις κινήσεις, προκειμένου να μπορεί να υπάρξει μια πρώτη εικόνα από την κίνηση.

Επίσης, είπε ότι οι εργαζόμενοι των σημερινών διοδίων θα απασχοληθούν σε νέες θέσεις (κάρτες κ.λπ) ενώ στις άκρες των σημερινών σταθμών θα παραμείνουν κάποια ταμεία. Αυτό που δεν εξήγησε, είναι γιατί εφόσον θα καταργηθούν τα διόδια, η Εγνατία δαπανά ένα σωρό χρήματα για να φτιάξει καινούργια, λίγο πριν ιδιωτικοποιηθεί (η απάντηση είναι «για να γίνει πιο θελκτική στους υποψήφιους αγοραστές)…

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, δεν θα ποινικοποιείται η αποφυγή πληρωμής διοδίων, όπως είχε επιβληθεί από το νόμο Βορίδη, αλλά οι παραβάτες θα χρεώνονται (συν τα πρόστιμα) μέσω Taxis.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back