ΘΕΑΤΡΟ

Ay, Carmela! στο Politheatro

Εικόνα του άρθρου Ay, Carmela! στο Politheatro
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2019, 03:22
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το τραγούδι της 15ης μπριγάδας του Δημοκρατικού Στρατού που πολέμησε τους φασίστες του Φράνκο, ήταν το «Αϊ Καρμέλα». Το έργο της Έσθερ Αντρέ Γκονζάλες που θα ανεβάσει το Politheatro (Δημάρχου Ιωαννίδη 4) στις 7, 8 και 9 Ιουνίου, στις 21.00 (γενική είσοδος 10 ευρώ-μειωμένο 8 ευρώ μαθητές-φοιτητές-άνεργοι) βασίζεται στο βραβευμένο έργο του Ισπανού συγγραφέα Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα.

To «Αy! Carmela» ακολουθεί την ιστορία δύο ηθοποιών βαριετέ, της Καρμέλα και του Παολίνο, που κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου βρίσκονται κατά λάθος στην περιοχή του εχθρού. Προσπαθώντας να κερδίσουν την εύνοια των φασιστών και να καταφέρουν να  επιβιώσουν αναγκάζονται να δώσουν μια παράσταση για τους στρατιώτες του δικτάτορα Φράνκο και τους κρατούμενους που πρόκειται να εκτελεστούν την επόμενη μέρα.

Συγγραφέας: Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα, μετάφραση: Κωνσταντίνος Κυριακού, σκηνοθεσία: Esther Andre Gonzalez, παίζουν: Βαγγέλης Ανδρέου, Ελένη Ορνεράκη, σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος, χορογραφίες: Ισαβέλλα Γαλαίου, βοηθός σκηνοθέτη: Παυλίνα Ιωαννίδου, φωτογραφίες: Υπατία Κορνάρου, σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Τσίτρας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back