ΗΠΕΙΡΟΣ

Αχελώος: «Αντάμα θα πνιγούμε ή θα σωθούμε»

Εικόνα του άρθρου Αχελώος: «Αντάμα θα πνιγούμε ή θα σωθούμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2022, 21:51
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατά του υδροηλεκτρικού έργου Αυλακίου, στην κοιλάδα Αχελώου, τάχθηκε η πλειοψηφία των θιγόμενων κατοίκων του Δήμου Αργιθέας. Αυτό ενημερώνει με ανακοίνωσή της η κίνηση πολιτών «Σώστε την κοιλάδα του Αχελώου», για τη συνάντηση που έγινε τον περασμένο μήνα στην Επισκοπή Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας. Εκεί, έγινε επιστημονική ημερίδα για το έργο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στο Αυλάκι.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων κάτοικοι της περιοχής των δήμων Αργιθέας Καρδίτσας και Γ. Καραισκάκη Άρτας, κ.α.

Στην εκδήλωση μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γιώργος Μπάλιας, επίκουρος καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ενώ παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών, Γιώργος Ζάψας, καθώς και ο Αντώνης Κοσσυβάκης, στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση του αγώνα κατά του καταστροφικού αυτού έργου. Η ημερίδα αυτή δείχνει το δρόμο για να δικαιωθούν οι κάτοικοι σε αυτή την εναντίωση αλλά και τον δρόμο της συνεργασίας και αλληλεγγύης των κατοίκων της Κοιλάδας του Αχελώου, των τεσσάρων νομών, κυρίως των Αργιθεατών και Ραδοβιζινών
 αναφέρει η κίνηση πολιτών.

Συμπληρώνει δε ότι «η απουσία όλων αυτών που διατείνονται και ευαγγελίζονται την ‘ελβετοποίηση’ της περιοχής που από μόνο της είναι σήμερα ΄Ελβετία΄ δικαιώνει τις αιτιάσεις της κίνησης πολιτών ότι μόνο αλλότρια συμφέροντα εξυπηρετούν και τίποτε άλλο».

Τέλος, τονίζει εμφατικά ότι «αντάμα θα πνιγούμε ή θα σωθούμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back