Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ατυχής η απόφαση του ΕΟΔΥ»

Εικόνα του άρθρου «Ατυχής η απόφαση του ΕΟΔΥ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2020, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H γενική… αναταραχή που προκαλείται συχνά, γύρω από τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ, του πιο υπό αμφισβήτηση κρατικού οργανισμού αυτή τη στιγμή, έφτασε μέχρι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αφορμή για τις –ήπιες- δηλώσεις του πρύτανη Τριαντάφυλλου Αλμπάνη, ήταν η ανάθεση σε εργαστήριο του ΑΠΘ για μοριακούς ελέγχους που αρχικά, σε rapid test, είχαν βγει ψευδώς θετικοί.

Ο κ. Αλμπάνης διευκρίνισε τα επιστημονικώς δεδομένα, ότι δηλαδή τα rapid tests στηρίζονται σε ένα γρήγορο screening που, υπό συνθήκες, μπορεί να έχει ψευδώς θετικό αποτέλεσμα. Πρόσθεσε ότι προβλέπεται μοριακός έλεγχος και ότι «η απόφαση του ΕΟΔΥ ήταν ατυχής και δημιούργησε εσωτερικά προβλήματα», για τη μεταφορά των ελέγχων στη Θεσσαλονίκη.

Ανάλογη θέση πήρε και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης προ ημερών. 

Η μεταφορά των ελέγχων σχολιάστηκε αρνητικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και προκάλεσε δυσφορία. Ωστόσο, ο κ. Αλμπάνης ευχαρίστησε τον ΕΟΔΥ για τους ελέγχους που έγιναν, κυρίως σε φοιτητές-τριες των φοιτητικών κατοικιών. Σε 275 ελέγχους δεν βρέθηκε ούτε ένα κρούσμα και ο πρύτανης τόνισε ότι είναι ένα δείγμα της καλής επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back