Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

232 τεστ, 1 θετικό

Εικόνα του άρθρου 232 τεστ, 1 θετικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2020, 17:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι σήμερα έγιναν 232 τεστ drive through, στην κεντρική πλατεία και ένα από αυτά, προέκυψε θετικό.

Ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν για τη διενέργεια των ελέγχων και κατέθεσε την άποψη ότι «στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων έχουν γίνει μέχρι τώρα, αναλογικά,  τα περισσότερα τεστ στη χώρα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν η αναλογία έχει να κάνει με το γενικό πληθυσμό ή με τη στοχοθεσία των ελέγχων. Είπε επίσης ότι  «ξέρουμε τι γίνεται στη περιοχή.  Με τη δουλειά όλων αυτών φθάσαμε σχεδόν σε μηδενικά κρούσματα. Σε αυτό έχει βοηθήσει ο κόσμος και το πανεπιστήμιο και τα νοσοκομεία {…} Όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί έχουμε αποτελέσματα, όταν όχι έχουμε προβλήματα».

Επίσης, είπε ότι όσοι-ες εισέρχονται από Κακαβιά και είναι θετικοί-ες στον ιό, επιτρέπεται η είσοδος μόνο αν πρέπει να νοσηλευτούν και μετά από εισήγηση του προξενείου Αργυροκάστρου προς την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Για τα δέκα άτομα που βρέθηκαν θετικά με rapid τεστ στην Κακαβιά και κατόπιν, στον επανέλεγχο ήταν αρνητικά, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «θα πρέπει αυτά να επαναληφθούν» και πρόσθεσε ότι διαφωνεί, να μη γίνεται ο μοριακός έλεγχος από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γιατί, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «γνωρίζουμε τη δουλειά που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόσκληση ύψους 12 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» για υγειονομικές υποδομές κ.λπ.  και  πρόσθεσε ότι «πληρωμές για δαπάνες υγείας θα γίνουν και μέσω του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG».

Παράλληλα με τα drive through tests, η τροχαία Ιωαννίνων ενημέρωσε τους οδηγούς για τα τροχαία και την αποφυγή τους, με αφορμή το πλήθος θυμάτων τους τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back