ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Ξανά κλειστά σχολεία και καταστήματα

Εικόνα του άρθρου Αττική: Ξανά κλειστά σχολεία και καταστήματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2021, 21:34
ΕΛΛΑΔΑ

Διάγγελμα διάλεξε αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός για να ανακοινώσει νέο κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων, στην Αττική:

Aπό μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι «από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα». Λίγο παρακάτω ωστόσο, ξαναείπε ότι στο δίμηνο που ακολουθεί «η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού».

Ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά παραδέχθηκε, έστω σε πολύ λίγες λέξεις ότι «υπάρχουν λάθη, σύγχυση και αβλεψίες».

Σύγκρινε ξανά τα ελληνικά και τα διεθνή στοιχεία και υποσχέθηκε ότι οι παραδόσεις εμβολίων θα «αυξηθούν  ραγδαία».

Με μια μάλλον… δυσερμήνευτη ατάκα του, προσπάθησε να υπερασπιστεί το «μπρος-πίσω» στα μέτρα, λέγοντας: «Ήταν μεγάλη ανάσα για την αγορά και την κοινωνία να μείνει 2 εβδομάδες ανοικτή και 2 κλειστή από το να είναι 4 εβδομάδες αποκλεισμένη», λέγοντας ουσιαστικά το αυτονόητο...

Δύο παράγοντες οδήγησαν στην απόφαση, για την οποία ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη: Αφενός, η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας. Αφετέρου, οι μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του, όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να φανεί συμπάσχων με τους επιχειρηματίες και τους γονείς, λέγοντας ότι «γνωρίζει» τι σημαίνουν τα μέτρα. Είπε επίσης ότι «νιώθει την πολύμηνη κούραση και τον εκνευρισμό».

Τέλος, είπε ό,τι είχε πει και στις 29 Δεκεμβρίου, πριν από ενάμιση μήνα δηλαδή: «Σήμερα είμαι περισσότερο παρά ποτέ πεπεισμένος ότι έχει αρχίσει να γράφεται ο επίλογος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας»...

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back