Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΣΥ: «Συγχαρητήρια, αλλά…»

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ: «Συγχαρητήρια, αλλά…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2020, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τρεις εργαζόμενες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μια παρασκευάστρια, μια τεχνολόγος ακτινολόγος και μια νοσηλεύτρια, μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση των υπό κατάρρευση νοσοκομείων.

Η ΑΣΥ, παράταξη του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο τις συγχαίρει για την πράξη τους.

Τονίζει όμως ότι παράλληλα, στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι «η λογική της κινητικότητας για την κάλυψη των τεράστιων κενών προσωπικού, δεν έλυσε, ούτε μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά το συντηρεί και το διογκώνει» και αποτελεί «ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκαν και αρνούνται την ανάγκη μαζικών προσλήψεων, αλλά προκρίνουν ως λύση την ανακύκλωση προσωπικού μεταξύ κλινικών, νοσοκομείων αλλά και ΥΠΕ».

Η παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενου, μέλος της ΔΑΚΕ, ότι αξιοποιεί τη «διαχρονική αυτή πολιτική ανακύκλωσης προσωπικού», διαφημίζοντάς την ως λύση στα προβλήματα υποστελέχωσης εδώ και 9 μήνες, «για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης».

Σημειωτέον ότι οι μετακινήσεις δεν είναι μόνο εθελοντικές, αλλά και με «εντέλλεσθε» για υπηρεσίες σε άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου.  

Η ΑΣΥ τονίζει ότι δεν προσφέρεται λύση με αυτές τις πρακτικές και ότι για τη στελέχωση των 105 νέων κλινών covid στο ΠΓΝΙ, απαιτούνται 128 νέους νοσηλευτές, 60 νέες καθαρίστριες και «δεκάδες νέους γιατρούς». Προσθέτει ότι επιπλέον, υπάρχουν 65 αιτήσεις αδειών ειδικού σκοπού στο ΠΓΝΙ, μετά το κλείσιμο των σχολείων.

Τονίζει ότι η πολιτική της «εξοικονόμησης προσωπικού» γεννάει νέα προβλήματα σε ασθενείς που δεν νοσούν από covid και «έχει εξοντώσει τους ήδη υπάρχοντες υγειονομικούς.

Σε άλλα ζητήματα, στη μακροσκελέστατη ανακοίνωσή της, η παράταξη καταγγέλλει ως επικίνδυνη τη λογική «που πολλά παπαγαλάκια της κυβέρνησης προπαγανδίζουν ότι δηλ. δεν έχει νόημα να γεμίσουμε κλίνες ΜΕΘ τα νοσοκομεία, αλλά προέχει να δαμάσουμε την πανδημία με ατομική και μόνο ευθύνη» και λέει ότι «η εμπειρία των Ιωαννίνων, όπου δύο εργοστάσια και δύο γηροκομεία τίναξαν το σύστημα υγείας στον αέρα, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών».

Τέλος, δίνει ραντεβού στις 26 Νοεμβρίου, στην απεργιακή κινητοποίηση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3