ΑΣΥ ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2022, 12:29

H Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΠΓΝΙ-Χατζηκώστα καλεί στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ στις 21 Μαρτίου, 11.00-13.00 και στη συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 12, στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Βασικά ζητήματα της κινητοποίησης είναι η αντίθεση στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στις περικοπές, αλλά και στις ανατιμήσεις στα καύσιμα, το ρεύμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Η παράταξη τονίζει ότι «εν μέσω ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου και ενώ σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ΕΟΔΥ για τον θάνατο 16519 ασθενών covid εκτός ΜΕΘ, με αύξηση κατά 12000 των νεκρών της υπερβάλλουσας θνητότητας στην Ελλάδα από την παράλληλη πανδημία των λοιπών παθήσεων που αφέθηκαν στην τύχη τους (Lancet)».

Επίσης, αναφέρει ότι «πρόκληση για κάθε εργαζόμενο, για κάθε λαϊκή οικογένεια αποτελούν οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για νέες περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη, αύξηση των πληρωμών των ασθενών, επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων».

Μεταξύ άλλων, ζητάει την ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας και να μην απολυθούν συμβασιούχοι. Παράλληλα, καλεί και στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλιου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back