Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «Ο covid αντιμετωπίζεται ως απλή γρίπη»

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «Ο covid αντιμετωπίζεται ως απλή γρίπη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2022, 16:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ καταγγέλλει ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ουσιαστικά έχουν αρθεί τα μέτρα covid και τα περιστατικά διαχειρίζονται ως… «απλή γριπούλα».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει ότι «ο κίνδυνος ενδοκλινικής διασποράς από ασθενείς με υψηλή μεταδοτικότητα, υποτιμάται πλήρως» και πως η υποτίμηση οφείλεται στην έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Αναφέρει επίσης ότι «ο κάθε διευθυντής αποφασίζει για την κλινική του με βάση τους συσχετισμούς ισχύος και την δυνατότητα να επιβάλλει τις αποφάσεις του. H πανδημία που ένωσε τις κλινικές σε κοινό τρόπο αντιμετώπισης του κινδύνου… έληξε» και πως πριν από 10 μέρες συνεδρίασε η επιτροπή covid του ΠΓΝΙ για να εξετάσει την δυνατότητα να ανοίξει ξανά η 3η ΜΕΛ: «Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: ‘δεν έχουμε νοσηλευτικό προσωπικό για όλες τις λειτουργίες του ΠΓΝΙ. Διαλέξτε: ή ΜΕΛ ή αίθουσες χειρουργείου και λειτουργία άλλων τμημάτων» και η υπόθεση έκλεισε εκεί. Βέβαια η επιλεκτική ευαισθησία της νοσηλευτικής διεύθυνσης των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, επιτείνει το πρόβλημα, καθώς δεν σταματάνε οι μετακινήσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις νοσηλευτών σε αλλότρια καθήκοντα. Άλλωστε σε ένα μήνα γίνονται εκλογές στον σύλλογο». 

Η παράταξη παραθέτει εκτενώς γεγονότα με περιστατικά covid που εισήχθησαν σε κλινικές, όπως η Ψυχιατρική, περιγράφει «συνδικαλιστικές παρεμβάσεις» και προσθέτει ότι σε άλλη περίπτωση, στην Αιματολογική «παρότι έχει ρητά εξαιρεθεί από την νοσηλεία θετικών περιστατικών λόγω της νοσηλείας πολύ ευάλωτων ασθενών, χρειάστηκε η πίεση της διεύθυνσης της κλινικής, του προσωπικού και των συνοδών για να διακομιστεί ασθενής στην ΜΕΛ και άλλοι να σταλθούνε σπίτι τους».

Ακόμα, καταγγέλλει ότι «οι χειρουργικές και παθολογικές κλινικές (όπως και όλες οι κλινικές των χειρουργικών και παθολογικών τομέων) νοσηλεύουν σταθερά μεγάλο αριθμό θετικών ασθενών σε ασφυκτικά γεμάτες κλινικές, λόγω της τεράστιας πίεσης για χειρουργεία και νοσηλείες ασθενών. Καθημερινά στο ΠΓΝΙ νοσηλεύονται 10-15 θετικοί ασθενείς σε όλες τις κλινικές».

Σε άλλη περίσταση, αρχές Απριλίου, παραπέμπεται περιστατικό από το «Χατζηκώστα» «χωρίς παθολογική εξέταση και εισάγεται στην κλειστή ψυχιατρική κλινική. Με 2 συνεχόμενα PCR στους 20 κύκλους δηλ. υψηλής μεταδοτικότητας, ελλείψει δυνατότητας για κάποιας μορφής περιορισμό λόγω του καρδιολογικού ιστορικού (ώστε να απομονωθεί) και λόγω έλλειψης παροχής οξυγόνου στην ψυχιατρική κλινική, ζητείται η διακομιδή στην ΜΕΛ και απορρίπτεται τρεις συνεχόμενες φορές και η ασθενής παραμένει μέχρι και σήμερα στην κλειστή ψυχιατρική κλινική».

Η παράταξη σημειώνει ότι «την ίδια στιγμή που ο covid αντιμετωπίζεται ως απλή γρίπη, δεκάδες συνάδελφοι που δεν εμβολιάστηκαν μένουν σε αναστολή εκτός κλινικών και αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι οι οποίοι ‘δεν σέβονται την επιστήμη’ και όσοι γύρισαν λόγω νόσησης τιμωρούνται και μετακινούνται σε κλινικές που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο» και καταγγέλλει ότι «ο σύλλογος εργαζομένων σε πλήρη εκφυλιστική αδράνεια, επειδή πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση και το αφήγημά της».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back