ΑΣΥ ΠΓΝΙ κατά ΔΑΚΕ για τα απογευματινά χειρουργεία

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ κατά ΔΑΚΕ για τα απογευματινά χειρουργεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2024, 17:06

Με μια υπερεκτενή ανακοίνωσή της, η ΑΣΥ ΠΓΝΙ στρέφεται κατά της ΔΑΚΕ του συλλόγου εργαζόμενων, σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου για τα απογευματινά χειρουργεία (η ΔΑΚΕ είναι πλειοψηφία).

Η παράταξη τονίζει ότι «το δελτίο Τύπου εισηγήθηκε η ΔΑΚΕ, καταψηφίστηκε ως άκρως αντιδραστικό από την ΑΣΥ ΠΓΝΙ και είχε την στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, η παράταξη αναφέρει ότι η ανακοίνωση δεν έχει καμία κριτική στους στόχους του μέτρου, ότι αν προσλαμβάνονταν όντως εργαζόμενοι δεν θα δημιουργούνταν και οι λίστες αναμονής (στις οποίες υποτίθεται ότι απαντάει το μέτρο) και ότι «ατόφια λοιπόν, η διαχρονική πολιτική της ΕΕ, την οποία υπηρετήσαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ, για απόσυρση του κράτους από την χρηματοδότηση των νοσοκομείων με μεταφορά του κόστους στις ιδιωτικές άμεσες ή έμμεσες πληρωμές από τα ταμεία. Μετατροπή των νοσοκομείων σε αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες από τους ασθενείς-πελάτες, με το κράτος να ρυθμίζει μόνο τους κανόνες. Καμία κρατική ευθύνη άμεσης παροχής υπηρεσιών υγείας, παρά μόνο εποπτεία από το επιτελικό κράτος, με μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και άρση της μονιμότητας».

Τέλος, σημειώνει ότι «οι συνδικαλιστές ΔΑΚΕ, και όσοι στηρίζουν τέτοιες θέσεις, είτε ως ‘χρήσιμοι ηλίθιοι’ προώθησης της πολιτικής Υγείας της κυβέρνησης και της ΕΕ, είτε ως συνειδητοί λαγοί της πιο άγριας ιδιωτικοποίησης, είναι επικίνδυνοι για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back