ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ: «Και τι να κάνουμε δηλαδή;»

Εικόνα του άρθρου ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ: «Και τι να κάνουμε δηλαδή;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2023, 18:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη της ΔΑΚΕ απαντάει, σε μια από τις σπάνιες φορές που το κάνει, στην ΑΣΥ ΠΓΝΙ.

Πρόκειται για τις δύο ισχυρότερες παρατάξεις του συλλόγου εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ. Η ΔΑΚΕ έχει την πλειοψηφία και στηρίζει σθεναρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της 6ης ΥΠΕ.

Αφορμή για την απάντηση, ήταν οι αιτιάσεις της ΑΣΥ για το ρόλο της ΔΑΚΕ, επ’ ευκαιρία της 48ωρης απεργίας των υγειονομικών.

Όλη η ανακοίνωσή της, είναι εδώ

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τη θέση της για τη στελέχωση του νοσοκομείου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «καταβάλλεται κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια να βρεθεί η νενομισμένη διαδικασία για την μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού», με μια λογική «και τι να κάνουμε τώρα». Αφήνει μια μικρή αιχμή προς την ΥΠΕ, λέγοντας ότι «οι αποφάσεις είναι αποκλειστικά» δικές της και συνεχώς, επικαλείται νομικά και γραφειοκρατικά προσκόμματα για θέματα που καταλογίζει η ΑΣΥ ΠΓΝΙ, της οποίας η ανακοίνωση είναι εδώ. 

Μεταξύ άλλων η ΔΑΚΕ ισχυρίζεται ότι «για την υποστελέχωση της Τεχνικής υπηρεσίας έχει δώσει πολλούς καυγάδες» και λέει μεν ναι στις μόνιμες θέσεις, αλλά «μέχρι τότε όμως τι πρέπει να γίνει;». Σημειώνεται ότι η θέση της κυβέρνησης είναι σταθερά υπέρ της ανάθεσης εργασιών σε ιδιώτες, παρότι επανειλημμένα έχει ασκηθεί κριτική για τις εργασιακές συνθήκες, αλλά και το κόστος.

Ακόμα, η ΔΑΚΕ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας Υγειονομικής Περιφέρειας «με έδρα τα Ιωάννινα που θα συμπεριλαμβάνει την περιοχή της Ηπείρου των Βορείων Ιονίων Νήσων και περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Γρεβενά), θα λύσει σημαντικά θέματα Διοίκησης και Οργάνωσης των περιοχών αυτών που τώρα υπολείπονται στην αχανή υπάρχουσα 6η Υ.ΠΕ.».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back