ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Διακομιδές σε ιδιώτη, αντί για μόνιμο προσωπικό

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ: Διακομιδές σε ιδιώτη, αντί για μόνιμο προσωπικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2023, 20:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ με εκτενή ανακοίνωσή της, παραθέτει μια σειρά ζητήματα που, σύμφωνα με την ίδια, υποδεικνύουν την προσπάθεια «κουκουλώματος» λειτουργικών και σοβαρών προβλημάτων που έχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά και το «Χατζηκώστα» και τη ροπή διοίκησης ΠΓΝΙ αλλά και συλλόγου εργαζόμενων (ΔΑΚΕ), στην κυβερνητική στήριξη.

Η παράταξη αναφέρεται ιδιαίτερα στο «μπάλωμα» του ΕΚΑΒ με στελέχη άλλων, άσχετων και ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών, αντί με τη στήριξή του με μόνιμο προσωπικό. Αντιπαραθέτει την απευθείας ανάθεση του ΠΓΝΙ σε ιδιώτη 220 διακομιδών το μήνα, με ποσό που είναι μεγαλύτερο από όσο θα κόστιζαν ένα ασθενοφόρο και 4 μόνιμοι διασώστες.

Καταγγέλλει ακόμα ότι οι δυσλειτουργίες δεν αποκαλύπτονται, γιατί, όπως αναφέρει, τοποθετημένοι με αναξιοκρατικούς όρους «συνδέονται» ουσιαστικά με τη διοίκηση ή άλλη φοβούνται την καρατόμησή τους.

Σε όλα αυτά, επισημαίνει τη διοίκηση της ΔΑΚΕ που λειτουργεί ως «πιστός προστάτης», όπως αναφέρει. Και έτσι η διοίκηση μπορεί ψευδώς να διατείνεται ότι ‘όλα καλώς’», σημειώνει η παράταξη.

Αναφέρει ελλείψεις σε χειρουργεία, με 2.220 (!) σε αναμονή, τονίζοντας: 

«Χειρουργείο στο οποίο μετά την εκκαθάριση της λίστας βρίσκονται σε αναμονή 2220 χειρουργεία και 3 αίθουσες σε αδυναμία λειτουργίας λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Απελπισία που οδηγεί σε  δυνατότητας αύξησης της  ταρίφα στο φακελάκι, εν όψει… απογευματινών ιδιωτικών χειρουργείων».

Ακόμα, καταγγέλλει ξανά τη συνεφημέρευση των ψυχιατρικών τομέων Χατζηκώστα και ΠΓΝΙ και το ρόλο της ΑΜΚΕ ΕΠΡΟΨΥΗ, κ.α.

Η παράταξη καταγγέλλει επίσης ότι με πρόσφατη υπουργική απόφαση περικόπηκε το επίδομα ανθυγιεινών, σε εργαζόμενους της τεχνικής υπηρεσίας και διατηρείται ο «απαράδεκτος αποκλεισμός χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, διοικητικών, λογοθεραπευτών, διαιτολόγων κλπ) και ταυτόχρονα μια σειρά επαγγελμάτων, όπως μαίες, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου, επισκέπτες υγείας, καθαριστές, παραϊατρικό προσωπικό διαγνωστικών εργαστηρίων «υποβιβάζονται» από την Α κατηγορία στη Β ή και Γ κατηγορία έκθεσης σε επαγγελματικούς κινδύνους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back