Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «Βαρβαρότητα είναι…»

Εικόνα του άρθρου ΑΣΥ ΠΓΝΙ: «Βαρβαρότητα είναι…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2021, 13:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 η ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει στάση εργασίας 9-3μμ και η ΟΕΝΓΕ 24ωρη απεργία. Στα Γιάννενα, θα γίνει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας 9.00 π.μ.  στην είσοδο του ΠΓΝΙ.

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ (ΠΑΜΕ) καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση και όπως τονίζει, με τα μέχρι τώρα της πανδημίας, αναπαράγεται η αντίθεση αυτών που «υπερασπίζονται την βαρβαρότητα του συστήματος- είτε γιατί βολεύονται μέσα σ΄ αυτήν, είτε γιατί  φοβούνται την αλλαγή -  και αυτών που αγωνιούν, μελετούν, αναλύουν , βγάζουν συμπεράσματα και αγωνίζονται να την ανατρέψουν».

Σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες μόνιμες κλίνες ΜΕΘ, «οδηγώντας σε χιλιάδες θανάτους ασθενείς με  covid 19 και άλλες ασθένειες», δεν στελεχώθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ με απαραίτητες ειδικότητες, δεν έγιναν αναγκαίες προσλήψεις, μειώθηκαν χειρουργεία, επιτάχθηκε σχηματικά μόνο ο ιδιωτικός τομέας κ.α.

«Βαρβαρότητα  είναι να προχωράς σε κλήσεις των ‘ηρώων’ υγειονομικών  στην Ασφάλεια , κάνοντας σαφές ότι η απάντησή της  κυβέρνησης στις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων , εν μέσω πανδημίας είναι οι διώξεις των αγωνιστών υγειονομικών , που αποκαλύπτουν τις ελλείψεις και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων» τονίζει επίσης και ζητάει:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των  χειρουργείων και των τακτικών ιατρείων.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Επιτάχυνση του εμβολιαστικού έργου
  • Επίταξη πραγματική του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των  ιδιωτών ιατρών στον κεντρικό  σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των άλλων ασθενειών. 
  • Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους, σε συνδυασμό με την  επιστημονικά οργανωμένη επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της πανδημίας.
  • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών αυτών στους  εργασιακούς χώρους, τις μονάδες Υγείας τις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
  • Πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.  Ορισμό της νόσησης από κορωνοϊό ως επαγγελματική ασθένεια. 
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3