Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καραβάνι υγείας με «ιούς»

Εικόνα του άρθρου Καραβάνι υγείας με «ιούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2017, 15:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα και τη Λάρισα, έρχεται η σειρά των Ιωαννίνων να υποδεχθεί το «καραβάνι υγείας». Στις 26 Απριλίου, στις 10 το πρωί, εργαζόμενοι στον χώρο της δημόσιας υγείας, θα κάνουν μια πορεία από το Γιαννιώτικο Σαλόνι μέχρι την πλατεία Μαβίλη κι από εκεί… με καραβάκια στο Νησί, όπου θαπραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις. 

Τα καραβάκια φαίνεται να είναι το «κλου» τηςκινητοποίησης αυτής. Τα προηγούμενα «καραβάνια» που διοργανώθηκαν, είχαν από μαύρα άλογα μέχρι τρακτέρ…Τα «καραβάνια υγείας» αποτελούν δημιούργημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία τα τελευταία δύο χρόνια διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, γενικότερα, έχοντας απέναντί της  τον… κατάλληλο «συνομιλητή», τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. 

Οι κόντρες της ΠΟΕΔΗΝ με τον κ. Πολάκη είναι αξιομνημόνευτες και ιδιαίτερα δημοφιλείς στις κάμερες. Ο επικοινωνιακός πόλεμος είναι ανελέητος. Και τα πραγματικά προβλήματα στον χώρο της υγείας; Είναι γεγονός ότι με αρκετές ανακοινώσεις της η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύει πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν. Την ίδια στιγμή, όμως, υιοθετεί μεθόδους ανάδειξης των προβλημάτων που αποπροσανατολίζουν και που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός τρομακτικού κλίματος για όποιον τολμήσει να ασθενήσει. Από την άλλη, ο κ. Πολάκης, με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, βρίσκει «πατήματα» για να επιτεθεί και καταγγέλλει την ΠΟΕΔΗΝ για «όψιμο ενδιαφέρον», ενώ παράλληλα προκαλεί τον κοινό νου με δηλώσεις του τύπου «είμαι ευχαριστημένος από την κατάσταση στην υγεία». 

Το επερχόμενο «καραβάνι υγείας» στα Γιάννενα, το οποίο στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, δεν τυγχάνει συνολικής αποδοχής από όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία. Το ΠΑΜΕ, αν και συμμετείχε σε προηγούμενα καραβάνια-συλλαλητήρια (με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο πάντα), έχει αποφασίσει να αποστασιοποιηθεί, κατηγορώντας την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ για διοργάνωση κινητοποιήσεων «θεατρινισμού». Τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Άρτας, Λευκάδας και Θεσπρωτίας όπως και τα σωματεία εργαζομένων θα κάνουν δικό τους συλλαλητήριο μία μέρα πριν, αύριο 25 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα (με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων), διεκδικώνταςμεγαλύτερη χρηματοδότηση στην υγεία και προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων. Το συλλαλητήριο αυτό αλλά και την 5ωρη στάση εργασίας της επόμενης μέρας στηρίζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Για «φθηνούς θεατρινισμούς» κάνει λόγο και η παράταξη Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στην 5ωρη στάση εργασίας (10:00-15:00) στις 26 Απριλίου και στην πορεία μέχρι την Περιφέρεια Ηπείρου. «Να μας συγχωρεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ αλλά δεν θα μπούμε στα καραβάκια για να πάμε να κρυφτούμε στο νησάκι. Ας δώσουν το τηλεοπτικό σόου χωρίς εμάς» τονίζεται σε ανακοίνωση. Η παράταξη εκφράζει επιπλέον την έντονη δυσαρέσκειά της για την αφίσα του «καραβανιού υγείας» στα Γιάννενα, την οποία χαρακτηρίζει «προσβλητική» θεωρώντας ότι ακυρώνει όλο το έργο που έχει γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπως και ότι απαξιώνει τις προσπάθειες των εργαζόμενων.



* Η κεντρική φωτογραφία είναι από το καραβάνι υγείας που είχε γίνει στην Αθήνα

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back