ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ασπροχώρι-Καταμάχη: Τα γεφύρια της αντιπαράθεσης

Εικόνα του άρθρου Ασπροχώρι-Καταμάχη: Τα γεφύρια της αντιπαράθεσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 20:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε σήμερα ότι εργολάβος πληρώνεται για έργο που δεν έχει γίνει, με την περιφερειακή αρχή να επιχειρεί τη διάψευση της καταγγελίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει εκδοθεί ένταλμα πληρωμής 109.000 ευρώ σε εταιρία η οποία είχε αναλάβει την προστασία των βάθρων σε γεφύρια, στο Ασπροχώρι και στην Καταμάχη του Δήμου Δωδώνης. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 153.000 ευρώ.  

«Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει γίνει απολύτως καμία εργασία. Πρόκειται για μια ακόμα από τις περιπτώσεις που παλιότερες εργασίες δήθεν για τον καθαρισμό της κοίτης ενός ποταμού είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει τόση απόληψη υλικού που ξεθεμελιώθηκαν τα βάθρα των γεφυριών» επισημαίνεται.

Η περιφερειακή σύμβουλος Τίνα Ζέκα έδωσε στη δημοσιότητα την τεχνική έκθεση που περιγράφει τις εργασίες που έπρεπε να είχαν γίνει: Καθαρισμός και διευθέτηση της κοίτης με παράλληλη απομάκρυνση των φερτών υλικών, τοποθέτηση ογκόλιθων μπροστά από την κοιτόστρωση όπου έχει γίνει οβίρα, προκειμένου να προστατευτεί η κατασκευή, επίχωση της βραχοεπένδυσης με σκυρόδεμα C20/25, τοποθέτηση εναλλάξ στρώσεων από λίθους και οπλισμένης πλάκας από σκυρόδεμα.

Η αντίδραση της περιφερειακής αρχής του Αλέκου Καχριμάνη ήρθε λίγο αργότερα. Καταρχάς κατηγορεί τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για έναν συνεχόμενο λαϊκισμό και παραπληροφόρηση. «Προφανώς τα παθήματα από  προγενέστερες καταγγελίες, δεν έγιναν μαθήματα. Τελευταία… ανακάλυψή της, τα περί δήθεν πληρωμής έργου που δεν έχει γίνει» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η περιφερειακή αρχή αναφέρει ότι ο ακριβής τίτλος του έργου είναι: «Άμεση προστασία βάθρων γεφυρών Ασπροχωρίου και Καταμάχης Δήμου Δωδώνης» με προϋπολογισμό 153.639,99 ευρώ.

Επισημαίνει δε ότι οι εργασίες στη γέφυρα Καταμάχης ολοκληρώθηκαν. «Στη δε γέφυρα Ασπροχωρίου, στα τέλη του περασμένου χειμώνα έγιναν προσωρινές εργασίες στήριξής των βάθρων της. Στη συνέχεια έγινε απομάκρυνση των υλικών που είχαν τοποθετηθεί για να ξεκινήσουν οι οριστικές εργασίες» προσθέτει, χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς τις προσωρινές και τις οριστικές εργασίες.

 «Συνολικά έχει ολοκληρωθεί το 90% του συνολικού συμβατικού έργου και έχει εξοφληθεί το 60%. Αυτό είναι το σκάνδαλο που ανακάλυψαν οι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»!» είναι η τελική της τοποθέτηση. Η περιφερειακή αρχή επισυνάπτει και κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες από τις εργασίες που έγιναν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back