Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ασκήσεις… κυβερνητικής μεγαλοψυχίας

Εικόνα του άρθρου Ασκήσεις… κυβερνητικής μεγαλοψυχίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2021, 17:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλλάζει ύφος, από τη συγγνώμη που ζήτησε πριν από λίγες μέρες για τα απαράδεκτα περιστατικά στο περιφερειακό συμβούλιο, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος.

Στις δηλώσεις της Δευτέρας 17 Μαΐου, ο κ. Ριζόπουλος, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, λέγοντας ότι «θα ήταν «μικροψυχία κάτι διαφορετικό», είπε ότι «στο συμβούλιο της Μ. Δευτέρας δεν επιτρέψαμε την προσωπική επίθεση και αποκαλύψαμε πως κυβερνά η περιφερειακή αρχή. Χτυπήσαμε τη γροθιά στο μαχαίρι, όπως δεν τόλμησε να κάνει καμία άλλη παράταξη όλα αυτά τα χρόνια».

Προχώρησε παραπέρα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα, λέγοντας για την παραίτηση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ότι «ο κ. Παργανάς δεν παραιτήθηκε γιατί χάθηκε ο έλεγχος σε εκείνη τη συνεδρίαση, αλλά, όπως και ο ίδιος είπε, μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να αποχωρήσει σεβόμενος τον εαυτό του γιατί διαπίστωσε ότι το παλιό δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σήμερα».

Επίσης, είπε ότι η παράταξή του «στοχεύει να κυβερνήσει τον τόπο» και ο ίδιος, ως επικεφαλής της, «όφειλε να δείξει μεγαλοψυχία, κάτι που έκανε στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής του Πάσχα».

Βέβαια, ο κ. Ριζόπουλος ήταν ένας από τους… συμπρωταγωνιστές της λεκτικής αντιπαράθεσης με γηπεδικούς όρους και μοιράστηκε την αρνητική δημοσιότητα, στα βίντεο που έπαιξαν σατιρικές εκπομπές και δεν αποτέλεσαν διαφήμιση του πολιτικού επίπεδου στο περιφερειακό συμβούλιο.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ριζόπουλος έκανε δηλώσεις… παπανδρεϊκού επιπέδου, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Ορίζοντες Ηπείρου προβάλλουν ως «παράταξη διακυβέρνησης, εγγυητές ομοψυχίας και προστάτες των θεσμών».

Κάλεσε επίσης τον κ. Καχριμάνη, ο οποίος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ψαθά ήταν οι έτεροι «πόλοι» της σύρραξης, να «απολογηθεί δημόσια ενώπιον όλων των ηπειρωτών διότι στη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας ουσιαστικά δεν τον αποκάλεσε Αθηναίο, αλλά ξένο».

Στο «κριτήριο εντοπιότητας» ο κ. Ριζόπουλος ενέταξε συγκριτικά τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και γενικά, όσους-ες κατάγονται από την Ήπειρο αλλά δεν μένουν στα Γιάννενα.

Στα λίγα ουσιώδη πολιτικά, ο επικεφαλής της παράταξης εκτίμησε ότι «υπάρχει ενδοπαραταξιακή κατάρρευση της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου».

Σε σχέση με την εγκυρότητα της εκλογής προεδρείου, τόνισε ότι η παράταξή του πρώτη, αμφισβήτησε την εκλογή και μετά ακολούθησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις. Σημειωτέον ότι για τη διαδικασία της εκλογής έχουν διατυπωθεί ενστάσεις, όχι τόσο για τη νομιμότητα της ψηφιακής ψηφοφορίας για την οποία υπάρχουν «παράθυρα», αλλά για τη διαδικασία σύγκλησης της συνεδρίασης, η οποία ελέγχεται για την τυπική της αρτιότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η περιφερειακή αρχή ελέγχεται για την τήρηση των τύπων σε λειτουργείες του περιφερειακού συμβουλίου και άλλων οργάνων.

Τέλος, ο κ. Ριζόπουλος έκανε και ένα βήμα πίσω στο νομικό κομμάτι, λέγοντας ότι «θα ελέγξουμε νομικά αν υπάρχει νόημα να προσφύγουμε, γιατί δεν μας αρέσει να παρακωλύουμε χωρίς στοιχεία τις διαδικασίες», είπε.

Πριν από μερικές μέρες, η παράταξη είχε δηλώσει ότι θα απέχει, λέγοντας ότι επιφυλάσσεται για τα νόμιμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back