Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αργυρώνητοι», μια λέξη και οι αντιδράσεις

Εικόνα του άρθρου «Αργυρώνητοι», μια λέξη και οι αντιδράσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2019, 16:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επίθεση της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνας Καλογιάννη κατά του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ κι άλλων εντός του δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε και προκαλεί τις αναμενόμενες πολιτικές αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις βέβαια εστιάζονται σε έναν χαρακτηρισμό που τόσο ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ όσο και ο Νίκος Γκόντας της αποδίδουν στην κ. Καλογιάννη. Πρόκειται για τη λέξη «αργυρώνητοι», η οποία δεν ειπώθηκε ποτέ από την κ. Καλογιάννη (δείτε το βίντεο εδώ).

Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» μίλησε για συναδέλφους «που έτυχε να απολαμβάνουν τα ωφελήματα της ιδιότητας, αλλά αντικειμενικά δεν δύνανται να εξυπηρετήσουν την αρμοδιότητα που τους έτυχε, ή προκαθορίσθηκε ή προσυμφωνήθηκε» ενώ τους προ(σ)κάλεσε να «εργαστούν αν μπορούν και θέλουν, και να αμείβονται για παρασχεθέν έργο κι όχι να αποζημιώνονται αέργως», εννοώντας και υπονοώντας ότι κάποιοι αντιδήμαρχοι δεν είναι ικανοί ή δεν θέλουν να αποδώσουν.

Και η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Νίκο Γκόντα (με ενδιάμεσες διαμαρτυρίες του αντιδημάρχου Γιάννη Αϊβατίδη) ο οποίος έβαλε στο πολιτικό παιχνίδι τη λέξη «αργυρώνητοι»… «Είναι πρωτάκουστο να γίνονται μομφές για αργυρώνητους δημοτικούς συμβούλους. Πρόκειται για προϊόντα δικής της έμπνευσης» είπε.

Ακολούθησε η απάντηση του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος έκανε λόγο για «μέγιστη προσβολή», υιοθετώντας κι αυτός με τη σειρά του ότι τη λέξη «αργυρώνητοι» την είπε η κ. Καλογιάννη.

Ο κ. Γκόντας επανήλθε σήμερα και με ανακοίνωση κατά της κ. Καλογιάννη. «Η κ. Καλογιάννη ξεπέρασε τον εαυτό της και κάθε όριο κοινής λογικής, καταγγέλλοντας συναδέλφους για αργυρώνητους, όταν η ίδια επί 9 συναπτά έτη ήταν ‘τρόφιμος’ της Περιφέρειας Ηπείρου,  κι ορθώς, χωρίς ποτέ της να θέσει τον εαυτό της στην κρίση των συμπολιτών της» τονίζει. Την κατηγορεί ακόμη ότι δεν παραιτήθηκε από τη θέση της αντιπεριφερειάρχη και της «αξίωσης είσπραξης του μισθού της», κατά την προεκλογική περίοδο. «Το να έρχεται τώρα όψιμα η κα. Καλογιάννη και να παραβιάζει κάθε κανόνα δεοντολογίας και να επιτίθεται σε συναδέλφους της, κατηγορώντας τους για αργυρώνητους, επειδή τηρούν κατά γράμμα όσα ορίζει ο νόμος, ασκώντας τους κριτική, μάλλον λάθος πεδίον βολής επέλεξε για να δοξαστεί» προσθέτει, μπερδεύοντας ενδεχομένως τη σημασία της λέξης «αργυρώνητοι». 

Ενδιαφέρον έχει και το ότι η παράταξη του κ. Γκόντα κατηγορεί την κ. Καλογιάννη ότι ρίχνει «λυματολάσπη» κι όχι λάσπη.

To βίντεο των τοποθετήσεων:


* Φωτο του Νίκου Γκόντα στα έδρανα της αντιπολίτευσης πέρσι

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back