Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη «νέα εποχή» με παλιά πρόσωπα

Εικόνα του άρθρου Στη «νέα εποχή» με παλιά πρόσωπα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2019, 19:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 24 Μαΐου του 2013, ο σημερινός δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, μαζί με το σημερινό δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, Γιώργο Λώλη (και αντιδήμαρχο πια), ανακοίνωνε το έλλειμμα που εντοπίστηκε στο ΔΗΠΕΘΙ, με τιμολόγια που αφορούσαν την περίοδο 2003-2010, την περίοδο δημαρχίας του Νίκου Γκόντα, δηλαδή.

Οι «έριδες» και οι αντιπαραθέσεις, πολιτικές πάντα, δεν έλειψαν την τετραετία της δημαρχίας Φίλιου, στο δημοτικό συμβούλιο.  Πολύ συχνά άλλωστε, οι δημαρχιακές θητείες του κ. Γκόντα, έχουν κατηγορηθεί από την παράταξη, της οποίας βασικό στέλεχος ήταν ο κ. Ελισάφ, ως υπεύθυνες πολλών δεινών, οικονομικών κυρίως, για την πόλη. 

Επίσης, σχετικά πρόσφατες είναι και οι δικαστικές αντιπαραθέσεις με επίδικα τα πεπραγμένα δημαρχιακών περιόδων και δημοτικών επιχειρήσεων. 

Όλα αυτά είναι «περασμένα-ξεχασμένα» από τις 4 Σεπτεμβρίου 2019, καθώς ο κ. Ελισάφ και ο κ. Γκόντας, ανακοίνωσαν τη συνεργασία των παρατάξεων, που μαζί με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» θα αποτελούν τη νέα δημοτική αρχή. Πλέον, η θητεία του κ. Γκόντα είναι απόδειξη της «εμπειρίας του», η οποία είναι αδιαμφισβήτητη, μετά από δύο δημαρχιακές του θητείες και πια δεν «αντιπροσωπεύει το παλιό».

Ο κ. Ελισάφ πρόσθεσε ότι εκτός του κ. Γκόντα, οι συνεργάτες του, «μπορούν να βοηθήσουν καταλυτικά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αναγκαία εκείνη ομάδα ανθρώπων που θα κρατήσει το τιμόνι αυτής της πόλης και θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα εποχή». Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι εκπεφρασμένες απόψεις του κ. Γκόντα και υποψηφίων του, κινούνται στο χώρο του εθνικισμού και δεν μοιάζουν και πολύ προοδευτικές. Προφανώς, αυτοί οι συνεργάτες του κ. Γκόντα, δεν θα είναι στην ομάδα που «θα κρατήσει το τιμόνι της πόλης» ή έχει παρακαμφθεί το πολιτικό επίδικο στο όνομα του «όλοι μαζί». 

«Η προγραμματική μας συμφωνία ήταν άμεση και πολύ εύκολη» είπε ο κ. Γκόντας και όντως, έτσι θα πρέπει να ήταν, μιας και η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία δεν ήταν και πολύ αναλυτική στις προγραμματικές της εξαγγελίες, οπότε θα μπορούσαν να ταιριάξουν με πολλές, πολλών παρατάξεων. Ο ίδιος ο κ. Γκόντας ήταν για πρώτη φορά τόσο πολιτικά ταπεινόφρων και ενωτικός, σε προεκλογική περίοδο.

Έτσι και αλλιώς πάντως, αμφότερες οι παρατάξεις είναι ειλικρινείς σε αρκετές από τις εξαγγελίες τους. Ο κ. Γκόντας είπε ότι η συμπόρευση προέκυψε «χωρίς να θέτουμε προαπαιτούμενα, χωρίς να διεκδικούμε τίποτα». Όντως, ο ίδιος δεν πήρε κάποιο αξίωμα, με τις φήμες να τον «τοποθετούν» σε εξωδημαρχιακό αξίωμα, μιας και είναι μέλος της ΝΔ. Η παράταξη ωστόσο θα εκπροσωπηθεί στους αντιδημάρχους, από τον Βασίλη Βλέτσα, πρώην αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Από την άλλη, ο Άρης Μπαρτζώκας, συνάδελφος με τον κ. Ελισάφ στο πανεπιστήμιο, βγαίνει ο πιο κερδισμένος από όλους. Ο κ. Ελισάφ αναθέτει σε μια παράταξη που πήρε 3,5% στις εκλογές τη μεγαλύτερη και «ηλεκτροφόρα» δημοτική επιχείρηση (παρότι έχει αντικείμενο το... νερό) και κάνει ουσιαστικά τον κ. Μπαρτζώκα «δεξί του χέρι». Οι δύο παρατάξεις έχουν κοινό σημείο την ευρύτατη πολεμική για το θέμα της ΔΕΥΑΙ, τόσο προεκλογικά, όσο και από την προηγούμενη θητεία.

Θα βαδίσει λοιπόν η πόλη στη «Νέα Εποχή» με παλιά πρόσωπα όπως ο κ. Γκόντας, που έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τις δημαρχιακές του θητείες, αλλά τώρα, «ανασταίνεται» πολιτικά με αυτή τη συνεργασία;

Το μέλλον, άμεσο και απώτερο, θα δείξει…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back