ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τ. Καλογιάννη: «Ούτε άστοχη ούτε απρόκλητη η επίθεση»

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: «Ούτε άστοχη ούτε απρόκλητη η επίθεση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2019, 23:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά αναπάντητα αφήνει η παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη τα όσα είπε η δημοτική αρχή και δη ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ως απάντηση στην επίθεση της κ. Καλογιάννη κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η κ. Καλογιάννη αρνείται την κατηγορία περί «προσχεδιασμένης, απρόκλητης και άστοχης επίθεσης» εκ μέρους της παράταξής της και εκτιμά ότι τα όσα κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο αποτελούν τεκμηρίωση της «προχειρότητας με την οποία διαχειρίζεται η δημοτική αρχή τα θέματα της καθημερινότητας και κυρίως της αναπτυξιακής πορείας του Δήμου».

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα ανακοίνωσή της, η επίθεση δεν ήταν ούτε «απρόκλητη» ούτε «άστοχη». 

Απρόκλητη; «Τι περισσότερο θα έπρεπε να συμβεί για να προκληθούμε όταν επί σειρά συνεδριάσεων εισάγονται κατ’ επανάληψη τα ίδια θέματα, με σοβαρές ελλείψεις, με διαφορετικούς προϋπολογισμούς και φυσικό αντικείμενο κάθε φορά, χωρίς να συνοδεύονται από τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις των αρμόδιων φορέων;» αναφέρει. Άστοχη; «Δεν αντιλαμβάνεται η δημοτική η δημοτική αρχή ότι η παράταξή μας, υπερψηφίζοντας τα θέματα που εισάγονται, με απίστευτη προχειρότητα στα συμβούλια, έχει στόχο να της δώσει χρόνο, ώστε να κάνει, επιτέλους, βήματα μπροστά, καλύπτοντας, με αυτόν τον τρόπο, τις ανεπάρκειες στελεχών της σύμπραξης που διοικεί το Δήμο;» επισημαίνει, θέτοντας και πάλι το ζήτημα της ανεπάρκειας στελεχών της δημοτικής αρχής. Όσο για την κατηγορία περί προσχεδιασμένης επίθεσης, η κ. Καλογιάννη το προσπερνά λέγοντας ότι «δεν γνωρίζαμε ότι πρέπει να ενημερώνουμε, εκ των προτέρων, τη δημοτική αρχή για κάθε εισήγησή μας».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και στην περίφημη λέξη «αργυρώνητοι», μια λέξη που δεν την ανέφερε ποτέ η κ. Καλογιάννη. «Κάποιοι που αρέσκονται να διαστρέφουν την αλήθεια (σ.σ. εννοεί τον Νίκο Γκόντα) παρέσυραν τον δήμαρχο να υιοθετήσει την έκφραση ‘αργυρώνητους’».

Η παράταξη απαντά και στον δήμαρχο που σήμερα δήλωσε ότι «η κ. Καλογιάννη διέβη τον Ρουβίκωνα». Αναφέρει: «Οι θέσεις της Τατιάνας Καλογιάννη είναι απολύτως τεκμηριωμένες και λαμβάνονται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, όπως διαπιστώνει κάθε καλοπροαίρετος που παρακολουθεί τη δραστηριότητά της, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου», αποφεύγοντας να ανεβάσει περισσότερο τους τόνους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back