Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αρθρωτές κατασκευές: Ένα εργαστήρι στο Καλέντζι

Εικόνα του άρθρου Αρθρωτές κατασκευές: Ένα εργαστήρι στο Καλέντζι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2022, 01:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Kàlli Modules είναι ένα τετραήμερο εργαστήρι για την εφήμερη αρχιτεκτονική, στο Καλέντζι από την αρχιτέκτονα/εικαστικό Άρτεμη Παπαγεωργίου, σε συνεργασία με την Δώρα Ζούμπα και τον Βασίλη Ντούρο και με τη στήριξη του προγράμματος i-Portunus Houses, στις 27 Απριλίου-1 Μαΐου.

Με έναυσμα το έργο του ιταλού designer Enzo Mari πάνω στην ιδιοκατασκευή, η εικαστικός προτείνει ένα εργαστήρι που πραγματεύεται τις δυνατότητες των αρθρωτών κατασκευών και της εφήμερης αρχιτεκτονικής στην πλαισίωση συλλογικών δράσεων στο δημόσιο χώρο μιας ορεινής κοινότητας.

Ο στόχος είναι η δημιουργία έξι ξύλινων πάγκων που θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό ή χωριστά, οριζόντια ή κατακόρυφα, ορίζοντας ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει μία παράσταση, μία ομιλία, ένα γεύμα ή άλλη πολιτιστική δράση.

Η εικαστικός θα κατασκευάσει τους δύο πάγκους με τη συνεργασία της ομάδας LUDD στην Αθήνα, ενώ η κοινότητα των Tzoumakers θα φιλοξενήσει το τετραήμερο εργαστήρι στο Καλέντζι στο χώρο τους.

Το εργαστήρι θα ξεκινήσει με παρουσίαση της εικαστικού και των Tzoumakers ως εγχείρημα και θα συνεχίσει με δύο μέρες κατασκευής και αδιαβροχοποίησης των πάγκων. Τις επόμενες δύο μέρες θα γίνουν πειραματισμοί με τη συνδεσμολογία, ώστε να μπορούν να συνδεθούν σε μία μεγαλύτερη κατασκευή.

Πέρα από το τεχνικό και θεωρητικό μέρος, το ενδιαφέρον έγκειται στη συλλογική διερεύνηση σχετικά με τη χρήση των κατασκευών και τις πιθανές δράσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν ή να συν-διαμορφώσουν. Αυτό θα καθορίσει την τελική χωρική διάταξη, τη συνδεσμολογία αλλά και άλλες ad-hoc προσαρμογές με τοπικά υλικά. Παράλληλα υπάρχει πρόταση αξιοποίησης των αρθρωτών κατασκευών Clouds, της ομάδας LUDD, που βρίσκονται ήδη στο χώρο των Tzoumakers.

Δηλώσεις συμμετοχή για μία ή περισσότερες μέρες εδώ: https://forms.gle/4gKjWXWejvxAbuBw5

Για πληροφορίες/ερωτήσεις, Δώρα Ζούμπα, Βασίλης Ντούρος, Άρτεμη Παπαγεωργίου.

Το εργαστήριο είναι δωρεάν και προορίζεται για άτομα ετών 16 και άνω. Ανήλικα άτομα θα χρειαστούν συνοδό για το εργαστήριο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back