Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αποζημιώσεις για νεκρά ζώα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2016, 19:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από σήμερα 24 Οκτωβρίου αρχίζει στην Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα του  υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διαχείριση των νεκρών ζώων.  Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε νεκρά βοοειδή ηλικίας άνω των 48 μηνών (τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή σε χώρα της ΕΕ) ή των 24 μηνών (τα οποία γεννήθηκαν σε Βουλγαρία, Ρουμανία ή σε τρίτες χώρες ) και εκτράφηκαν στην Ελλάδα και σε νεκρά πρόβατα και κατσίκες ηλικίας άνω των 18 μηνών. 

Οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται άμεσα για την ύπαρξη νεκρών ζώων στην εκτροφή τους, στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο ακόλουθο τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση. Η αποζημίωση είναι 120 ευρώ για κάθε βοειδές και 30 ευρώ για πρόβατο ή κατσίκα (ζώα σε σήψη δεν παραλαμβάνονται-τα ζώα πρέπει να φέρουν ενώτιο). 

 

Επίσης, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δράσεις «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας». 

Οι μελισσοκόμοι πρέπει να δηλώσουν τις κυψέλες διαχείμανσης το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιοχής τους. Επίσης γίνεται γνωστό ότι θα ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών κατά το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και ην 20η Μαρτίου του επόμενου έτους. 

Τέλος στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης για την «Οικονομική στήριξη της νομαδικές μελισσοκομίας» του νέου τριετούς προγράμματος 2017-2019, θα ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την 20η Μαΐου του επόμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back