Αμπελουργοί-Αγροκτηνοτρόφοι Ζίτσας σε κινητοποιήσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2024, 11:48

Ο Αμπελουργικός και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζίτσας καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 18 Ιανουαρίου, στις 14.00, στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου και στις 26 του μήνα, σε κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες των νομών. 

Στις 12 Ιανουαρίου έγινε συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 αγροτοκτηνοτρόφοι, αμπελουργοί και μελισσοκόμοι απ’ όλη την Ήπειρο στο συνεδριακό κέντρο Άρτας μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας (ΟΑΣΝΑ) και πήρανε ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις.

«Οι αμπελουργοί δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες στα αμπέλια μας όταν δεν έχουμε αποζημιωθεί από τον περονόσπορο γιατί δεν δίνει δεκάρα ο ΕΛΓΑ παρά την αύξηση φωτιά των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι κτηνοτρόφοι σηκώνουμε τον δικό μας σταυρό. Οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες συνεχίζουν να παίρνουν το γάλα με ανοιχτή τιμή, ενώ σαν βόμβα έχει πέσει ο εκβιασμός για νέα μείωση στην τιμή. Συγκεκριμένα η ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ μιλάει για μείωση της τιμής του γάλατος κατά 10 λεπτά το κιλό για την νέα γαλακτοκομική περίοδο που θα προστεθεί στις δυο προηγούμενες μειώσεις που έκανε των 3 λεπτών/κιλό.

Μειωμένη παραγωγή λόγο καιρικών συνθηκών εμφανίζουμε και εμείς οι μελισσοκόμοι που πρόσθετα ‘καιγόμαστε’ από το πανάκριβο αγροτικό πετρέλαιο και τις κάθε είδους απαγορεύσεις που μας επιβάλει η Κυβέρνηση στην παράγωγη και διακίνηση των προϊόντων μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back