Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απουσία δεδικασμένου, παρατείνεται η αναμονή

Εικόνα του άρθρου Απουσία δεδικασμένου, παρατείνεται η αναμονή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2019, 16:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή ρίχνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, για την εργασιακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πέντε εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΙ που αρχικά μπήκαν στο πρόγραμμα εθελουσίας και μετά… βγήκαν και από αυτό, αλλά και από τη δουλειά τους.

Ο κ. Μπαρτζώκας απαντάει στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΙ και  αναφέρει ότι από την ανακοίνωση λείπει το στοιχείο ότι «για τη σημερινή κατάσταση «ομηρείας» των πέντε την αποκλειστική ευθύνη φέρει η προηγούμενη διοίκηση η οποία την τελευταία ημέρα της θητείας της πήρε μη σύννομες αποφάσεις».

Σημειωτέον ότι η νυν δημοτική αρχή αντιτάχθηκε εξ αρχής στο πρόγραμμα εθελουσίας, το οποίο ακύρωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο κ. Μπαρτζώκας ισχυρίζεται ότι «η παρούσα διοίκηση κατέβαλε και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση των εργαζομένων υποβάλλοντας όχι ‘ανούσια’ αλλά ουσιαστικά ερωτήματα για το πώς  (και όχι για το ‘αν’) θα επιστρέψουν στην υπηρεσία, όχι σε ‘αναρμόδια’ όργανα αλλά στα πλέον αρμόδια όργανα (Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, ΟΑΕΔ, Νομική Υπηρεσία της Ένωσης των ΔΕΥΑ και φυσικά σε νομική σύμβουλο)».

Στα ουσιαστικά της ανακοίνωσής του, ο κ. Μπαρτζώκας αναφέρει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι «το πρόβλημα φαίνεται να είναι άγνωστο σε όλες τις υπηρεσίες, χωρίς κάποιο δεδικασμένο».

Οπότε, όπως τονίζει, «η όποια απόφαση πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένη ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα όλων των διαδικασιών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back