Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Επιφυλάξεις για την εθελουσία στη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Επιφυλάξεις για την εθελουσία στη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2019, 18:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η έγκριση της εθελουσίας εξόδου πέντε υπαλλήλων της ΔΕΥΑΙ σύμφωνα με το δημοσίευμα του pbnews.gr και η αποζημίωσή τους, απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο στις 30 Αυγούστου, προτελευταία μέρα της προηγούμενης δημοτικής θητείας και του Θωμά Μπέγκα, προεδρεύοντα, προκάλεσε τη δημόσια δήλωση του νυν δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι «είναι παράδειγμα μη χρηστής διοίκησης» τόνισε και αναφέρθηκε στη μακρά καλοκαιρινή αντιπαράθεση για τη ΔΕΥΑΙ. «Σε όλους τους τόνους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είχαμε επισημάνει στη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ να μην προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες που προκαταλαμβάνουν τη δραστηριότητα της επόμενης διοίκησης» είπε χαρακτηριστικά.

Επιφυλάχθηκε πάντως να απαντήσει για το αν ανακαλείται ή όχι η έγκριση της «εθελουσίας», λέγοντας «δεν διακινδυνεύω εκτίμηση αν μπλοκάρεται ή όχι η απόφαση, γιατί δεν το γνωρίζω καλά».   

Το βασικό ζήτημα είναι ο χρόνος της απόφασης, καθώς οι διοικήσεις μπορούν και να μην εγκρίνουν τα αιτήματα και υπάρχει το ζήτημα των δεδικασμένων σε αποφάσεις, ειδικά όταν επίκειται πολιτική μετάβαση. Η εθελουσία καθαυτή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δικαιολογείται από το επιχείρημα της «μικρότερης δαπάνης» για ασφαλιστικά και μισθολογικά για εν ενεργεία εργαζόμενους. Συνολικά, για τους πέντε εργαζόμενους προβλέπεται το ποσό των 342.225 ευρώ, το οποίο απορρέει (και) από τις υψηλές γενικά απολαβές που έχουν εξασφαλίσει διαχρονικά οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΙ…

Σημειωτέον ότι με βάση την απόφαση, οι εργαζόμενοι αφυπηρετούν στις 13 Σεπτεμβρίου. Απορρίφθηκε η αίτηση ενός εργαζόμενου, με την αιτιολογία ότι από την 1η Σεπτεμβρίου μπορεί να βγει κανονικά σε σύνταξη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back