Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αποχαιρετώντας τον δημοσιογράφο Τάκη Θεοδωρακόπουλο

Εικόνα του άρθρου Αποχαιρετώντας τον δημοσιογράφο Τάκη Θεοδωρακόπουλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2024, 13:21
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές στην ελληνική δημοσιογραφία, ειδικά τις δεκαετίας ’80 και ’90, πέθανε στα 69 του χρόνια.

Ο Θεοδωρακόπουλος ήταν για χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Πάτρα, ενώ εργάστηκε και στον ΔΟΛ, στο «Βήμα» και στα «Νέα».

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία από την ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε οικονομικές επιστήμες. Αργότερα ήρθε στην Πάτρα και στελέχωσε το νεοσύστατο τότε (δεκαετία 1980 – 1990) στούντιο της τηλεόρασης της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα εργάστηκε και στο ραδιοφωνικό σταθμό Πατρών της ΕΡΑ.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ, της οποίας ο εκλιπών διετέλεσε και μέλος της διοίκησής της, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ως μαχόμενος δημοσιογράφος, ο αξιαγάπητος συνάδελφος, ζούσε κυριολεκτικά με την αγωνία να μεταδώσει την είδηση και να περιγράψει τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα βίωνε. Γι’ αυτό ‘έφυγε’ όρθιος στις επάλξεις το βράδυ της Παρασκευής , αφού είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους συναδέλφους του λίγες ώρες νωρίτερα για να μάθει αν συμβαίνει κάτι. Ο Τάκης, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και τους αθλητικούς χώρους, καθώς υπήρξε αθλητής στίβου, δρομέας μεγάλων αποστάσεων, πρωταθλητής, της Παναχαϊκής».

Τον Θεοδωρακόπουλο αποχαιρέτησαν με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, τόσο το ΤΕΑΣ, όσο και η ΠΟΕΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back