ΗΠΕΙΡΟΣ

Αποστολή ευρωβουλευτών στην Ήπειρο (upd)

Εικόνα του άρθρου Αποστολή ευρωβουλευτών στην Ήπειρο (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2018, 15:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Επίσημη επίσκεψη στην Ήπειρο (7-9 Μαΐου 2018) πραγματοποιεί η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής την πρόεδρο της Επιτροπής Γαλλίδα ευρωβουλευτή, Καρίμα Ντελί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου, μετά από πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιείται η επίσκεψη, σκοπός της είναι η συνάντηση με τους βασικούς εταίρους και φορείς του τομέα μεταφορών στην Ελλάδα. Μεγάλο μέρος της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Ηπείρου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνδεσιμότητας, η προσβασιμότητα και ο αντίκτυπός τους στην περιφερειακή ανάπτυξη. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί σύσκεψη με τίτλο «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών», στις 8 Μαΐου στην Άρτα με τη συμμετοχή των Χρήστου Σπίρτζη, υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Όλγας Γεροβασίλη, υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπουργού Ναυτιλίας. Η σύσκεψη θα αναφερθεί στις σημαντικότερες εξελίξεις και προκλήσεις για τον ελληνικό τομέα μεταφορών και τον ρόλο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δυνατοτήτων των χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο αυτό. 

Την Τετάρτη 9 Μαΐου τα μέλη της Επιτροπής θα συναντηθούν με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Επίσης, η εξαμελής αποστολή των ευρωβουλευτών θα ασχοληθεί με ζητήματα όπως η καλύτερη προσβασιμότητα του βασικού οδικού δικτύου με την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και οι δυνατότητες χρηματοδότησης που αφορούν όχι μόνο στην κατασκευή και το σχεδιασμό νέων υποδομών, αλλά επίσης στη συντήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και δικτύων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη για την αποστολή των ευρωβουλευτών σημειώνει ότι σε συνεργασία με την πρόεδρο του ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, Νατάσα Μπέγκα διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Μαΐου στα Ιωάννινα συζήτηση με θέμα: «Η προστασία του παιδιού σε περιόδους κρίσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: © European Union/Mathieu Cugnot


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back