Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Απολύσεις μέσα στην πανδημία»

Εικόνα του άρθρου «Απολύσεις μέσα στην πανδημία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/04/2020, 16:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι εν μέσω πανδημίας και αυξημένων αναγκών, αύριο 15 Απριλίου, φεύγουν από τις δουλειές τους 25 συμβασιούχοι καθαριότητας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Αναφέρει ότι πρόκειται για «την ντροπιαστική παρακαταθήκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όρισε την καθαριότητα των νοσοκομείων ως εποχική και έκτακτη ανάγκη» και συμπληρώνει ότι ενώ το πρόβλημα έχει αναδειχθεί, «το υπουργείο και η 6η ΥΠΕ έχουν άλλα σχέδια, μάλλον προαποφασισμένα».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι υπάρχει σχέδιο για «εκβιαστική είσοδο ιδιώτη εργολάβου καθαριότητας, λόγω επιτακτικών αναγκών κάλυψης της δημόσιας υγείας, λόγω αδυναμίας κάλυψης των αναγκών καθαριότητας, όπως προβλέπει και η σχετική κυβερνητική ΠΝΠ του Μαρτίου», με προοπτική, τον προσεχή Δεκέμβριο να αναλάβει όλο το έργο καθαριότητας-εστίασης-φύλαξης στο νοσοκομείο.

«Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός της απραξίας της 6ης ΥΠΕ όχι μόνο στην ανάγκη να βρεθεί τρόπος να  παραμείνει το έμπειρο αυτό προσωπικό στις θέσεις του, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, που είναι ο τρόπος που λειτουργούν όλα τα νοσοκομεία λόγω πανδημίας αλλά και της άρνησης του υπουργείου να εγκρίνει έστω και τις 50 θέσεις επικουρικού καθαριότητας που έχουν ζητηθεί  για το ΠΓΝΙ. Την ίδια στιγμή βέβαια σε άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, όπως στο Γ.Ν. Καλαμάτας, έχουν εγκριθεί δεκάδες θέσεις επικουρικού προσωπικού καθαριότητας, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης ενδιαφερόμενου εργολάβου να αναλάβει το έργο» αναφέρει.

Κάτι αντίστοιχο, για μεροληπτική συμπεριφορά της 6ης ΥΠΕ έναντι του νοσοκομείου, ανέφερε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη σε ανακοίνωσή της.

Το ΠΑΜΕ συμπληρώνει ακόμα ότι «είναι τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ, με την ΔΑΚΕ να παίζει από την αρχή της πανδημίας έναν ‘βρώμικο’ ρόλο αποσιώπησης κάθε προβλήματος και στήριξης άνευ όρων και ορίων της κυβερνητικής πολιτικής».

Καταγγέλλει επίσης ότι «είναι γνωστή η παλιά, αμοιβαία επωφελής σχέση στελεχών της ΔΑΚΕ ΠΓΝΙ, με τους εργολάβους που πέρασαν από το ΠΓΝΙ πλουτίζοντας, με υλικό την πιο σκληρή εκμετάλλευση των καθαριστριών».

Τέλος, καλεί «έστω και την τελευταία αυτή στιγμή,  το υπουργείο και η 6η ΥΠΕ να αλλάξουν ρότα και να εξασφαλίσουν την συνέχιση της εργασίας των 25 συναδέλφων και να προχωρήσουν στην γενναία ενίσχυση του ΠΓΝΙ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  και μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back