ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μεροληπτεί η 6η ΥΠΕ εις βάρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου;

Εικόνα του άρθρου Μεροληπτεί η 6η ΥΠΕ εις βάρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2020, 18:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το νοσοκομείο Χατζηκώστα επισκέφθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και συναντήθηκε με τις διοικήσεις και εκπροσώπους του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου Βασίλη Τσίκαρη (o οποίος είχε οριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει στη θέση του μέχρι τα μέσα Μαΐου) και τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Νικόπουλο.

Η βουλευτής αναφέρει ότι «οι προμήθειες σε υλικά προσωπικής προστασίας είναι ικανοποιητικές και υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ», αλλά καταγράφονται «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από το υπουργείο Υγείας στις εγκρίσεις προσλήψεων επικουρικού προσωπικού».

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι αύριο 14 Απριλίου λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού γενικών καθηκόντων. Το νοσοκομείο ζητάει την κάλυψη 50 θέσεων και μέχρι σήμερα να έχουν εγκριθεί μόνον 8. Η 6η ΥΠΕ πρακτικά αρνείται και καθυστερεί το αίτημα, το οποίο ωστόσο είναι αναγκαίο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της διοίκησης και ενώ σε άλλα νοσοκομεία, έχει ικανοποιήσει παρόμοιες ανάγκες.

Η κα Τζούφη παρατήρησε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στη «Διαύγεια», καταγράφεται αυξημένος αριθμός προσλήψεων σε περιοχές αρμοδιότητες της 6ης ΥΠΕ. «Όμως ο αριθμός των εγκρίσεων για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι αναντίστοιχα μικρότερος, δεδομένου ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αποτελεί κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊό».

Πρακτικά, «φωτογραφίζει» μεροληπτική στάση της Υγειονομικής Περιφέρειας εις βάρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ακόμα, συζητήθηκε η «άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός θεσμικού οργάνου διαχείρισης υγειονομικών θεμάτων που αφορούν προσφυγικούς πληθυσμούς και τις κοινότητες Ρομά στην περιοχή των Ιωαννίνων».


Τέλος, η κα Τζούφη συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, οι οποίοι έθιξαν το ζήτημα της καλύτερης διαχείριση των υλικών, ώστε να μην αναγκάζονται να προμηθευτούν μόνοι τους τα απαραίτητα μέσα προσωπικής προστασίας. Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Ο διοικητής του νοσοκομείο Χατζηκώστα Σπύρος Δερδεμέζης ενημέρωση την κα Τζούφη ότι στο Πολυδύναμο λειτουργεί «ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τη διαλογή και φιλοξενία ύποπτων κρουσμάτων από τον κορονοϊό» και οι εργαζόμενοι τόνισαν για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back