Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αpollo: προσγείωση και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Αpollo: προσγείωση και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2017, 20:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Είναι μία από αυτές τις στιγμές που η πόλη των Ιωαννίνων περιμένει να ζήσει πώς και πώς: Να πηγαινοέρχονται στο αεροδρόμιο (με τα χίλια μύρια μισοτελειωμένα προβλήματά του) πτήσεις από το εξωτερικό, και δη με αεροπλάνα γεμάτα τουρίστες.

Μία τέτοια ευκαιρία βρίσκεται μπροστά της με την εταιρία Αpollo Τravel Group, τον μεγαλύτερο tour operator από τη Σκανδιναβία και τη Φινλανδία (η οποία δεν ανήκει στη Σκανδιναβία) που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, με παρουσία και στα παράλια της Ηπείρου, και συγκεκριμένα στην Πάργα και στα Σύβοτα. Στη σκανδιναβική αγορά, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των τουριστικών προορισμών.

Τα καλά νέα που φέρνει λοιπόν η εταιρία αυτή, μετά από συνεννοήσεις που είχε με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, είναι η δρομολόγηση αεροπορικής πτήσης από την Κοπεγχάγη για τα Γιάννενα με έναρξη στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Σημειωτέον ότι η Apollo διαθέτει αεροπορική εταιρία. Παράλληλα, υπάρχει η πρόθεση εκ μέρους της να εξετάσει και τον προγραμματισμό μίας ακόμη αεροπορικής πτήσης προς τα Γιάννενα από άλλη σκανδιναβική χώρα.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα, τα Γιάννενα προσπαθούν να έχουν πρωταρχικό ρόλο. Να μην αποτελέσουν μόνο έναν ενδιάμεσο σταθμό για τους τουρίστες που θέλουν να πάνε στα παράλια της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας. Η ταξιδιωτική εταιρία, πάντως, εμφανίζεται διατεθειμένη να προωθήσει και τον τουριστικό προορισμό «Ιωάννινα» στη Σκανδιναβία, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν στελέχη της στο Δημαρχείο με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα και τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου για θέματα τουρισμού Στέφανο Ζέρβα.

«Οι τουρίστες που εκπροσωπούμε είναι πελάτες με άποψη, γνώση και αρκετά ταξιδεμένοι. Ξεκινάμε αυτή τη προσπάθεια ως μια πιλοτική προσπάθεια και θα χαρούμε ιδιαίτερα να εξελιχθεί σε μια πετυχημένη ενέργεια που θα αναδείξει και θα χτίσει τον προορισμό ‘Ioannina’. Στο χέρι μας είναι να δικαιωθούμε όλοι για αυτή μας την επιλογή, να αυξήσουμε τις πτήσεις και να δείξουμε στους επισκέπτες τα διαμάντια και το θησαυρό που διαθέτει αυτός ο υπέροχος προορισμός» ανέφερε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δημαρχείου, η γενική διευθύντρια και αντιπρόεδρος της εταιρίας Nina Hornewall, η οποία κατά το ήμισυ είναι ηπειρώτικης καταγωγής.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκόλας διαβεβαίωσε ότι «είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή που κάνει η εταιρεία Apollo σε συνεργασία μάλιστα με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, ώστε να διασφαλίσουμε την πετυχημένη οργάνωση και διαχείριση της υποδοχής, της διαμονής και της αναχώρησης των επισκεπτών προς και από τη πόλη μας». Ο αντιδήμαρχος επιδίωξε παράλληλα τη συνεργασία της εταιρίας για τη βελτίωση των συνθηκών για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι το εγχείρημα της εταιρίας «αποτελεί ένα σημαντικό και καίριο πρώτο βήμα στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε το αεροδρόμιο μας βιώσιμο και λειτουργικό, προβάλλοντας την περιοχή μας στο εξωτερικό».

Στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο, το παρών έδωσαν επίσης ο Μανώλης Πεντελλέλης, υπεύθυνος συμβολαίων της εταιρίας, ο Αντώνης Ζυγούρης, ο επιχειρηματίας (με έδρα την Πάργα) και αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ήπειρο, ο Κώστας Βλάχος και ο Σαμ Κουδούνης εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Ο κ. Βλάχος, πρόεδρος της Ένωσης, σε δήλωσή του μίλησε για «δικαίωση των προσπαθειών».

Η αντιπροσωπεία της Apollo επισκέφθηκε και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη Βασίλη Μητσιμάρη με τον οποίο συζήτησαν τεχνικά και διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις πτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back