ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σχέδια για 50.000 τουρίστες από Σκανδιναβία

Εικόνα του άρθρου Σχέδια για 50.000 τουρίστες από Σκανδιναβία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2018, 19:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περί τους 45.000 επισκέπτες από τη Σκανδιναβία ετοιμάζεται να διακινήσει στα αεροδρόμια των Ιωαννίνων και του Ακτίου ο τουριστικός οργανισμός Apollo, που έχει ήδη πτήσεις προς την Ήπειρο από τις σκανδιναβικές χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας, τον Λιφ Βάζε Λάρσεν, διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρίας Apollo συνάντησε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. 

Εκ μέρους της εταιρίας, παρόντες ήταν ο CEO Όλε Ντάνεμοντ, η Νίνα Χρόνεβαλ-εμπορική διευθύντρια και ο Μανώλης Παντελέλης, υπεύθυνος συμβολαίων. Από πλευράς Περιφέρειας, πλην του κ. Καχριμάνη ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Ιωάννου και η προϊστάμενη του τμήματος Τουρισμού, Ιουλία Μαρκούλα.

Καταρχάς, τα στελέχη της Apollo δήλωσαν ικανοποιημένα για τη συνεργασία, αλλά και τη στήριξη από την Περιφέρεια.

Επίσης, ενημέρωσαν ότι σκοπεύουν την καλοκαιρινή περίοδο, να προσθέσουν δύο πτήσεις τη βδομάδα προς Γιάννενα και Άκτιο.  

Ο περιφερειάρχης  από την πλευρά του, τους ευχαρίστησε γιατί επέμειναν στην αεροπορική σύνδεση, παρά το πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. «Με την επιμονή σας, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε το κεντρικό κράτος ώστε να εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτήθηκαν για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ανεφοδιασμού με καύσιμα», συμπλήρωσε.

Η άλλη είδηση που βγήκε από τη συνάντηση, είναι ότι την περασμένη Παρασκευή εγκρίθηκε και δεύτερη άδεια εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων στο αεροδρόμιο. «Έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί από άλλες περιοχές της Ευρώπης για πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τους οποίους είμαστε επίσης πρόθυμοι να συνδράμουμε», πρόσθεσε ο κ. Καχριμάνης.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι συνολικά, η Apollo μεταφέρει 45.000 τουρίστες ετησίως μέσω  Άκτιου και  Ιωαννίνων, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στους 50.000, όπως ανέφερε και ο κ. Λάρσεν. Επίσης, θεωρεί ότι τα γυρίσματα του ριάλιτι The Bachelor στην Ήπειρο, θα είναι «τεράστια συμβολή στη διαφήμιση».

Ο κ. Βάζε Λάρσεν ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τόνισε ότι «με τα προϊόντα που προσφέρουμε θα μεγαλώσουμε τη σεζόν, και αυτό αφορά μια  διαφορετική κατηγορία τουριστών που δεν είναι η ίδια με εκείνη της θάλασσα». Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Λάρσεν πήρε τιμητική πλακέτα από τον κ. Καχριμάνη, για τη συμβολή της Apollo στον τουρισμό της Ηπείρου.

Τέλος η Εμπορική Διευθύντρια Νίνα Χόρνεβαλ, χαρακτήρισε πολύ θετική την εξέλιξη της συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι η Apollo είναι ο νούμερο 1 τουριστικός οργανισμός της Σκανδιναβίας για την Ελλάδα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back