Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Απογραφόμαστε εκεί που ζούμε και εργαζόμαστε»

Εικόνα του άρθρου «Απογραφόμαστε εκεί που ζούμε και εργαζόμαστε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2021, 16:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επιτροπή έχει σχηματίσει ο Δήμος Ιωαννιτών, για να στηρίξει την απογραφή πληθυσμού και να λάβει, ως Δήμος, το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην διαπαραταξιακή επιτροπή που έχει ήδη συναντήσει τους προέδρους των κοινοτήτων και συνεργάζεται με την ΕΛΣΤΑΤ, συμμετέχουν ο Δημήτρης Παπαγεωργίου (συντονιστής), Βούλα Τσίλη, Σπύρος Γκίζας και Λάζαρος Νάτσης.

Βασικός σκοπός είναι «να κινητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να απογραφούν στον τόπο που ζουν και εργάζονται» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «ο πληθυσμός του Δήμου Ιωαννιτών με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011 ανέρχεται στις 112 χιλιάδες». Ο ακριβής αριθμός είναι 112.486 άτομα.

Ο κ. Παπαγεωργίου κάλεσε τους πολίτες να απογραφούν στον τόπο όπου ζουν και εργάζονται, σημειώνοντας ότι «από τον πληθυσμό δεν εξαρτάται μόνο η χρηματοδότηση του Δήμου αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του κράτους για κάθε περιοχή».

Η κα Τσίλη τόνισε ότι «τα στοιχεία της απογραφής χρησιμοποιούνται προς όφελος της αυτοδιοίκησης και προς όφελος των πολιτών. Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνει η απογραφή στην πραγματική τους κατοικία, εκεί όπου ζουν και εργάζονται» και ο κ. Γκίζας πρόσθεσε ότι «όσοι περισσότεροι είμαστε τόσα περισσότερα θα είναι τα χρήματα από το κράτος».  Τέλος, ο κ. Νάτσης είπε ότι «η διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουν και να απογραφούν στον τόπο που ζουν».

Τέλος, τα Γιάννενα Τώρα με τοποθέτηση του προέδρου τους, Άρη Μπαρτζώκα στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρουν ότι «με την απογραφή του πραγματικού πληθυσμού που κατοικεί στα Ιωάννινα, θα αποτυπωθεί το πραγματικό μέγεθος της πόλης και θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών». Ο κ. Μπαρτζώκας προσπάθησε να παραφράσει την καισαρική ρήση του Ιούλιου, περί τίμιας συζύγου, λέγοντας ότι «μια πόλη δεν αρκεί να είναι μεγάλη, πρέπει να φαίνεται κιόλας»…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back