ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από την Αμερική στη Βωβούσα

Εικόνα του άρθρου Από την Αμερική στη Βωβούσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2019, 15:08
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ορεινό φεστιβάλ Βωβούσας, που διοργανώνεται από 14 έως 21 Ιουλίου, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων αρκετούς καλεσμένους εξ Αμερικής. Τον μουσικό παραγωγό Κρίστοφερ Κινγκ, που περνάει πολύ καιρό στο Ζαγόρι πια, τον φωτογράφο Nick St.Oegger και επτά τραγουδιστές-χορευτές-περφόρμερς της ομάδας Constellation Chor.

Στις 20 Ιουλίου, ο Κρίστοφερ Κινγκ, όντας ο σημαντικότερος συλλέκτης δίσκων 78 στροφών ηπειρωτικής μουσικής, παραγωγής της δεκαετίας του 1920, θα συνομιλήσει με τον Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο και θα «γυρίσει» δίσκους από την πολύτιμη συλλογή του σε ένα ιδιότυπο DJ set. Το προηγούμενο βράδυ προηγηθεί σε συνεργασία με το Cine Doc η προβολή του ντοκιμαντέρ «Όσον ζης, φαίνου» του Paul Duane, με θέμα τον Κινγκ και το ηπειρωτικό μοιρολόι.

Νωρίτερα, στις 13 Ιουλίου, στις 20:00, το Φεστιβάλ σε συνεργασία με τις οργανώσεις «Πίνδος Περιβαλλοντική» και «Save the Blue Heart» θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας του Nick St. Oegger «Kuçedra» η οποία εστιάζει στο βόρειο τμήμα του ποταμού Αώου που διασχίζει την Αλβανία. Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Βωβούσας ξεκίνησε με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος του Αώου. Παράλληλα, ο στενός συνεργάτης του Φεστιβάλ Γιώργος Δέτσης θα παρουσιάσει την έκθεση «Αώος: don’t touch».

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει επίσης για τρία βράδια, από 17 έως 19 Ιουλίου, ένα σύνολο συνθετών, τραγουδιστών, χορευτών και περφόρμερς από τη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τους Constellation Chor με επικεφαλής τη Marisa Michelson και βασικό μέλος την Ελληνίδα Κάλλη Σιαμίδου.  

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back