ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τη ΧΑ κοντά σε ΣΥΡΙΖΑ και μετά… στη ΔΑΚΕ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Από τη ΧΑ κοντά σε ΣΥΡΙΖΑ και μετά… στη ΔΑΚΕ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2019, 12:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από ένα μήνα περίπου προέκυψε σάλος, όταν αποκαλύφθηκε η υποψήφια δήμαρχος  Μυτιλήνης, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό της έναν καθηγητή, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η κα Εριφύλη Χιωτέλλη διέγραψε τον υποψήφιο λέγοντας ότι «το πρόσφατο παρελθόν του κ. Κόρακα και η δράση που έχει αναπτύξει στα Γιάννενα, τα προηγούμενα χρόνια, με τίποτα δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας».

Τώρα, ο ίδιος άνθρωπος είναι υποψήφιος με τη ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την παράταξη της ΝΔ, λέγοντας ότι «ενοχλήθηκε  από την άποψη που εκφράσαμε στη ΓΣ της ΕΛΜΕ μας για τον εθνικιστικό της κατήφορο και τη σχέση της με ακροδεξιούς κύκλους» και την εγκαλεί ερωτώντας:  

«Συμπεριλαμβάνεται στα ψηφοδέλτιά τους εκπαιδευτικός που το 2012 είχε κληθεί σε απολογία από το ΔΣ του σωματείου μας για δημόσια έκφραση φασιστικού λόγου; Γνωρίζουν ότι ο τωρινός συναγωνιστής τους εκφώνησε λόγο σε συγκέντρωση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, κλείνοντας μάλιστα με τα ‘ζήτω ο αρχηγός Μιχαλολιάκος’  και ‘ζήτω η Χρυσή Αυγή’; Γνωρίζουν ότι ο συναγωνιστής τους αποπέμφθηκε από αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια, ακριβώς λόγω της ‘δράσης’ του;».

Τέλος, η ΕΑΠ επισημαίνει ότι «μπορεί η ΔΑΚΕ να επέλεξε να διαβεί αυτό το δρόμο (δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου!), για εκλογικούς ή ιδεολογικούς λόγους, αλλά δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα. Κανείς δεν είναι αθώος όταν ανοίγει το δρόμο στον εθνικισμό, το φασισμό, τον πόλεμο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back