ΕΛΛΑΔΑ

Από τη Novartis στον Παπαγγελόπουλο

Εικόνα του άρθρου Από τη Novartis στον Παπαγγελόπουλο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2019, 22:37
ΕΛΛΑΔΑ

Tη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα προτείνει η ΝΔ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως ανακοινώθηκε από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, με γραπτή δήλωση.

«Από την απλή ανάγνωση των στοιχείων της δικογραφίας προκύπτει ότι υφίστανται σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του κ. Δημητρίου Παπαγελόπουλου στη Δικαιοσύνη» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης, βάζοντας ουσιαστικά . Για τον λόγο αυτόν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης αναφορικά με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης», αναφέρει ο κ. Καλαφάτης και τονίζει: 

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., σύμφωνα με τα υφιστάμενα στοιχεία της δικογραφίας, δεν προτείνει τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής σε βάρος του τέως πρωθυπουργού κ. Αλέξιου Τσίπρα. Πρόκειται για συνειδητή επιλογή μιας υπεύθυνης πολιτικής παράταξης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αποδίδονται κατηγορίες σε πρώην πρωθυπουργούς, παρά μόνον αν προκύπτουν αδιάσειστες αποδείξεις. Διαφορετικά, δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή του τόπου».

«Να αντιμετωπίσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας εξεταστική, προανακριτική, ή ό,τι άλλο θέλει για όλα τα πρόσωπα. Γιατί τότε θα αποκαλυφθεί και το σύνολο τους σκανδάλου Novartis αλλά και το μέγεθος της απάτης του», κάλεσε τον πρωθυπουργό, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Η κ. Γεροβασίλη έκανε λόγο για «ψευδοδικογραφία Σαμαρά-Βενιζέλου» και σχολίασε ότι ο χρόνος που αυτή διαβιβάζεται στη Βουλή δεν είναι τυχαίος, «συμπίπτει χρονικά με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας».

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε:

«Ο καβγάς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ πριν καν λάβουν γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας αποδεικνύει τις σκοπιμότητες τους να αντιμετωπίσουν τις εσωκομματικές τους διαφωνίες. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ επιμένει, όλα στο φως και μετά την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων ξεκινούμε με την πρόταση για προανακριτική, αφού υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις για τις παραθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη του κ Παπαγγελόπουλου, κατονομαζόμενου και ως υπουργού με το ένα πόδι στη Ν.Δ. και το άλλο στο ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back