Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τα «ψεύδη» στα ψεύδη…

Εικόνα του άρθρου Από τα «ψεύδη» στα ψεύδη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2021, 21:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτεθειμένη, σε πολλά επίπεδα, είναι η δημοτική αρχή Ιωαννίνων με την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ, με προϋπολογισμό 42.000 ευρώ.

Το Δημαρχείο, σε σημερινή του ανακοίνωση, μίλησε για «ψεύδη», «συκοφαντίες» και «πολιτικούς εκβιασμούς» εκ μέρους της Ένωσης Καλλιτεχνών Ηπείρου που κατήγγειλε την απευθείας ανάθεση.

Επικαλέστηκε δε μια ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου περί ορισμού μιας τριμελούς επιτροπής και εξουσιοδότησης της προέδρου να «υπογράψει τα σχετικά με το απαιτούμενο θέμα έγγραφα και συμβάσεις», στην προσπάθειά του να πείσει ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Κάτι που αποτελεί ανακρίβεια, όπως έγραψε σε σχετικό του άρθρο ο «Τύπος Ιωαννίνων». Κι αυτό επειδή, πριν από οποιαδήποτε ανάθεση, έπρεπε να προηγηθεί έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ.

Κάτι που το ΔΗΠΕΘΕ έρχεται να πράξει εκ των υστέρων, σπεύδοντας σήμερα (κι αφού είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του Δημαρχείου περί «ψευδών») να ορίσει συνεδρίαση για την ερχόμενη Τρίτη 27 Απριλίου με θέμα την έγκριση της πρότασης της τριμελούς επιτροπής για τη δράση «Από γιορτή σε γιορτή: η Πασκαλιά της λευτεριάς» του Χρήστου Χρηστοβασίλη. Να πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο δηλαδή την απόφαση που δεν είχε πάρει και την οποία το Δημαρχείο υποστήριζε επί της ουσίας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Τη σχετική εξέλιξη με τον ορισμό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 27 Απριλίου κάνει γνωστή η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου, η οποία με ανακοίνωσή της θέτει εκ νέου (ρητορικές, περισσότερο) ερωτήσεις στις… μη απαντήσεις που πήρε από το Δημαρχείο.

«Είχε τελικά δικαίωμα η πρόεδρος να υπογράψει συμβάσεις και να προχωρήσει σε αναθέσεις; Ναι ή όχι; Αν είχε, γιατί έρχεται το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο εκ των υστέρων; Η ερώτηση είναι ρητορική και αρμόδια είναι να απαντήσουν τα δικαστήρια τα οποία η δημοτική αρχή βάζει στο κάδρο μιλώντας για ‘συκοφαντίες’ εκ μέρους της Ένωσης Καλλιτεχνών» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η Ένωση Καλλιτεχνών Ηπείρου αναφέρει ότι «η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας [… ]και τροφοδοτεί τα ΜΜΕ και τους δημότες με ψεύδη, ανακρίβειες και αοριστολογίες». Κατηγορεί δε τη δημοτική αρχή ότι «ισχυρίζεται ψευδώς ότι η απόφαση νομιμοποιείται από την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης» και ότι δεν απαντά στην καταγγελία για μη έγκριση του προϋπολογισμού από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Και βέβαια θέτει δύο μείζονα ζητήματα: ότι η συγκεκριμένη ανάθεση προχώρησε λίγες μέρες πριν την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και ότι δεν υπήρξε καμία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης για υποβολή προτάσεων στο ΔΗΠΕΘΕ.

Τέλος, η Ένωση Καλλιτεχνών υπενθυμίζει και το έτερο ζήτημα που είχε θέσει και το οποίο αφορά τη φθινοπωρινή παραγωγή που ανατέθηκε σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. «Όχι μόνο δεν απαντά αλλά ούτε ενημερώνει το κοινό ότι η συγκεκριμένη παραγωγή, που δεν διερευνήθηκε, όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος, εξοφλήθηκε κανονικά χωρίς να παρουσιαστεί ούτε καν σε Video!» τονίζεται.


Διαβάστε: Τι συμβαίνει πάλι στο ΔΗΠΕΘΕ;

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back