Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 10-05-2022, 15:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στις 5 Ιουνίου, γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, και ο Δήμος Ιωαννιτών (πιο συγκεκριμένα ένας τομέας που λέγεται Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος και Λίμνης του Δήμου Ιωαννιτών…) ετοιμάζει εκδηλώσεις.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας είπε ότι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, «εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο πράσινων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την περίοδο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά την ‘Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα’ της οποίας το φετινό θέμα έχει το σύνθημα ‘EU Green Deal – Make It Real’».

Στην υλοποίηση των εκδηλώσεων συμμετέχουν «πλήθος» φορέων, συλλόγων και εθελοντών, όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του. Συμμετέχουν και εταιρίες.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι:

-Διαγωνισμός για το ομορφότερο μπαλκόνι και αίθριο χώρο

Από σήμερα ξεκινά διαγωνισμός ομορφότερου μπαλκονιού καθώς και κάθε άλλου αίθριου χώρου που είναι σε κοινή θέα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά. Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευτεί  και θα αξιοποιηθεί από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου.

Διάρκεια διαγωνισμού έως 5 Ιουνίου 2022. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστέλλουν τις φωτογραφίες τους και τα στοιχεία τους στο email: antpamvotis@gmail.com.

- Περιήγηση στα μονοπάτια του οικισμού Γερακαρίου με θέα τη Λίμνη Παμβώτιδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή Μαΐου, στις 9:30, με τόπο συνάντηης την εκκλησία του οικισμού Γερακαρίου. Διοργανώνεται μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την τοπική κοινότητα  Πλατανιάς, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου και τον Ερυθρό Σταυρό.

-Εκδήλωση με θέμα «Φροντίζω τη Λίμνη Παμβώτιδα»

Η δράση θα γίνει το πρωί της Κυριακής 29ης Μαΐου. Αφορά πολλαπλές δράσεις καθαρισμού σε διαφορετικά σημεία κατά μήκος του παραλίμνιου μετώπου, καθώς και σε ρέματα που οδηγούν στη λίμνη Παμβώτιδα, σε αυτοσχέδια σημεία εναπόθεσης σκουπιδιών αλλά και μέσα στους καλαμιώνες της λίμνης με σκάφη.

Στην εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, θα συμμετέχουν τοπικοί φορείς καθώς και πλήθος (πάλι «πλήθος») περιβαλλοντικών-εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων από το μητρώου του Τμήματος Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί δε με τη συνεργασία του MyMarket, του Dixan και της Henkel. 

«Στόχος της διοργάνωσης  όχι μόνο να απομακρυνθούν πλαστικά και άλλα απορρίμματα από τη λίμνη και τις γύρω περιοχές, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την σπουδαιότητα της λίμνης Παμβώτιδας για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και το οικοσύστημα της Ηπείρου» σημειώνεται.

- Εκδήλωση με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στις 5 Ιουνίου, στις 18:00, ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού  προγράμματος Local4Green Plus και του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος Ιωαννιτών με εταιρίες, συνδιοργανώνει με τις εταιρίες «Πίνδος», «Βίκος» και «Φάρμες Νάκης» ανοιχτή εκδήλωση στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».


* Στη φωτογραφία, το μπαλκόνι (στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως) που κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back