Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από το μουσείο Αργυροτεχνίας στο… διάστημα

Εικόνα του άρθρου Από το μουσείο Αργυροτεχνίας στο… διάστημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2022, 18:39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Πτήσης Του Ανθρώπου προς το Διάστημα (12/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «Το Δέντρο της Γνώσης», οργανώνει από τη Δευτέρα 4 Απριλίου, τέσσερα αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια με τη μέθοδο STREAM, για παιδιά, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αναλυτικά:

Δευτέρα 4/4, ώρες 18:00 -19:30

«Άγνωστοι πλανήτες»-Εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Με αφορμή την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα και την περιπλάνησή του σε περίεργους πλανήτες, τα παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών, θα δημιουργήσουν ιστορίες για τους δικούς τους πλανήτες, χρησιμοποιώντας λέξεις, φράσεις και συναισθήματα.

Πέμπτη 7/4, ώρες 18:00-19:30

«Χαμένοι στο διάστημα»-Εργαστήρι φυσικών επιστημών

Μελετώντας έννοιες όπως η βαρύτητα και το οξυγόνο, παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, θα παρακολουθήσουν και θα μάθουν για την προετοιμασία που κάνει ένας αστροναύτης προκειμένου να ταξιδέψει έξω από την τροχιά της γης.

Παρασκευή 8/4, ώρες 18:00 -19:30

«Μαμά, πόσο μακριά βρίσκεται ο Άρης;»-Εργαστήρι μαθηματικών

Συνδυάζοντας τη μαθηματική επιστήμη με βιωματικά παιχνίδια και με βασικό εργαλείο την ομαδοσυνεργατική μάθηση, παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να κάνουν όλες τις προετοιμασίες και τους υπολογισμούς που απαιτούνται προκειμένου να ταξιδέψει ένα διαστημόπλοιο στον πλανήτη Άρη.

Σάββατο 9/4, ώρες 11:30 -14:00

«Όλα τα χρώματα του σύμπαντος»-Εργαστήρι εικαστικών

Χρώματα, πλάσματα, σχήματα και πλανήτες. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών.

Τα εργαστήρια υλοποιούνται με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής ομάδας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Δέντρο Της Γνώσης» (Δάφνη Σδράλια, Ελένη Σούμα, Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Νατάσσα Παλαιοπάνου) και τον συντονισμό της Ελένης Δρούγκα. Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το mουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3