Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Από μέσα Απριλίου «τραπεζάκια έξω»

Εικόνα του άρθρου Από μέσα Απριλίου «τραπεζάκια έξω»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2021, 15:06
ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε «ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης, την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, δραστηριοτήτων που έχουν μείνει σε αναστολή εδώ και πολύ καιρό, κι έχουν στερήσει, και σε οικονομικό επίπεδο και σε κοινωνικό και σε ψυχικό, πολλά πράγματα από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες» από τις αρχές Απριλίου.

Δεν έδωσε ωστόσο οριστικές ημερομηνίες «γιατί αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε με την επιτροπή. Εμείς σεβόμαστε το ρόλο των ειδικών και δίνουμε τον πρώτο λόγο και ρόλο σε εκείνους να αξιολογήσουν τα δεδομένα. Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων είναι μικρή αλλά καταγράφεται», ισχυρίστηκε ο κ. Σκέρτσος.

Είπε πάντως ότι «συζητήσαμε τα χρονικά ορόσημα με την επιτροπή κι έχουν γίνει επί της αρχής αποδεκτά» υπό τον όρο ότι θα συνεχισθεί αυτή η «μικρή τάση αποκλιμάκωσης».

Συνεχίζοντας τις γενικές αναφορές, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «θα ανοίξουμε κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο και την εξωτερική εστίαση».

Σημειώνεται ότι χτες, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε ότι το self test θα είναι υποχρεωτικό, μια φορά τη βδομάδα και για τους «παροικούντες» την εστίαση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back