ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Από κοινού» κι όχι μόνο η Περιφέρεια

Εικόνα του άρθρου «Από κοινού» κι όχι μόνο η Περιφέρεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2017, 18:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την περασμένη Παρασκευή, στο περιθώριο συνεδρίου για την αγροτική ανάπτυξη, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έσπευσε να ανακοινώσει ότι το υπουργείο Οικονομίας έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» σε υπερδέσμευση πόρων στον άξονα μεταφορών-υποδομών. 

Η υπερδέσμευση αυτή πόρων διασφαλίζει τη δημοπράτηση των δύο οδικών έργων που προκάλεσαν το περασμένο χρονικό διάστημα αρκετή πολιτική αναταραχή: Την ανακατασκευή της οδού Νιάρχου, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, και την κατασκευή του άξονα «κόμβος Βογιάννου-Πανηπειρωτικό Στάδιο», με φορέα υλοποίησης του Δήμου Ιωαννιτών.

Η απόφαση αυτή της υπερδέσμευσης πόρων δεν ήρθε μόνο μετά από μεσολάβηση της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και του Δήμου Ιωαννιτών, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση. «Χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργείου και ευχαριστούμε προσωπικά τον κ. Χαρίτση (σ.σ. αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας) με τον οποίο έχουν δημιουργηθεί άριστες σχέσεις καθότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει αποδείξει σαν συνομιλητής ότι καταθέτει προτάσεις ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους. Η απόφαση αυτή καθώς κι άλλες που προηγήθηκαν έρχονται ως επιστέγασμα των συνεχών επαφών της δημοτικής αρχής με το υπουργείο» τονίζεται σε γραπτή δήλωση του δημάρχου Θωμά Μπέγκα.

Η δημοτική αρχή κλείνει την ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι «η τελευταία εξέλιξη έρχεται να αποδείξει μια ακόμη φορά ότι οι μεγάλοι στόχοι επιτυγχάνονται με συντονισμένες διεκδικήσεις των τοπικών φορέων». Με την αναφορά στους «τοπικούς φορείς» νοείται η Περιφέρεια Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back