Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι επίσκεψη στο αιολικό πάρκο Κασιδιάρη

Εικόνα του άρθρου Από εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι επίσκεψη στο αιολικό πάρκο Κασιδιάρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2022, 15:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εβδομάδα Κλιματικής Ουδετερότητας διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από τις 14 έως τις 22 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα με αφορμή την πορεία της πόλης προς την Κλιματική Ουδετερότητα του 2030.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπενθύμισε ότι τα Γιάννενα έχουν επιλεγεί ως μία από τις 100 ευρωπαϊκές πόλεις που θα αποτελέσουν τον πιλότο για την κλιματική ουδετερότητα, «η οποία θα επιτευχθεί μέσα από συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές που έχει διαμορφώσει η ενεργειακή και η οικονομική κρίση».

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κλιματικής Ουδετερότητας προγραμματίζονται συναντήσεις με όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης με σκοπό τη συνδιαμόρφωση του Κλιματικού Συμφώνου προς την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας του 2030.

Συγκεκριμένα οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

-Τη Δευτέρα 14/11 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου και τα νομικά του πρόσωπα

-Και την Παρασκευή 18/11 στον πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής» με φορείς της πόλης.

Πέραν αυτών θα υπάρξουν και διμερείς συναντήσεις.

Προγραμματίζονται, επίσης, δράσεις για τη διαμόρφωση ενεργειακής και κλιματικής συνείδησης οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

Α. Ενεργειακό διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας εκπαίδευσης, με θεματικούς  άξονες το φαινόμενο του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής, τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα έξυπνα δίκτυα, τα έξυπνα σπίτια και την ηλεκτροκίνηση. Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Β. Ενεργειακές δράσεις για τους μαθητές των σχολείων της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης με  επισκέψεις:

-Την Παρασκευή 18/11 στον υδροηλεκτρικό σταθμό στη θέση «Λούρος»

-Τη Δευτέρα 21/11 στον αιολικό σταθμό στη θέση «Κασιδιάρης»

-Την Τρίτη 22/11 στον φωτοβολταϊκό σταθμό στη θέση «Βάλτος Ραγίου» (Θεσπρωτία)

Ο δήμαρχος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ευχαρίστησε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή των παιδιών είναι πολύ σημαντική.

Οι διευθύντριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Γιαννακού και Δευτεροβάθμιας Σταματούλα Λογοθέτη σημείωσαν επίσης ότι οι δράσεις αυτές είναι σημαντικές για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στον πολιτιστικό χώρο «Δημήτρης Χατζής».

Μετά τους χαιρετισμούς από τον δήμαρχο κ. Ελισάφ και το μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ομότιμο καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Παπαντώνη, θα ακολουθήσουν κεντρικές ομιλίες από την πρώην αντιδήμαρχο Βιέννης και μέλος του Επιτροπής «100 Κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 από και προς τους πολίτες», Μαρία Βασιλάκου, το μέλος του Επιτροπής «100 Κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030 από και προς τους πολίτες, Χρύση Νικολαΐδη, τον ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο, Θάνο Βλαστό, τον δικηγόρο (Δίκαιο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας), Κωνσταντίνο Καρατσώλη και τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Διονύση Παπαχρήστου, και εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών.

Θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης από το κανάλι του Δήμου Ιωαννιτών: 

https://youtu.be/ikK6K8tt0hg.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back