Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από αποθήκη, και πάλι γυμναστήριο

Εικόνα του άρθρου Από αποθήκη, και πάλι γυμναστήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2020, 13:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή και συντήρηση κλειστού γυμναστηρίου» στο Καλέντζι, με προϋπολογισμό 165.000 ευρώ (με ΦΠΑ) μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», προχώρησε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων.

Το κλειστό γυμναστήριο αποτελεί τμήμα του πρώην Γυμνασίου Κατσανοχωρίων, οι κτιριακές εγκαταστάσεις του οποίου χρησιμοποιούνται σήμερα για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου και όχι μόνο.

Ο χώρος του γυμναστηρίου, λόγω εγκατάλειψης και απουσίας συντήρησης, είχε πάψει να χρησιμοποιείται και στην ουσία είχε μετατραπεί σε αποθηκευτικό χώρο, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η επισκευή του κτιρίου και η επαναφορά του στην αρχική του χρήση ως γυμναστήριο γενικής χρήσης με όργανα γυμναστικής, με μπασκέτες για μικρά παιδιά και προπόνηση ερασιτεχνικών ομάδων. Το κτίριο έχει διαστάσεις 33,20 μ. x 14,20 μ. με αίθουσα άθλησης εσωτερικών διαστάσεων 24,20 μ. x 13,25 μ. και μέσου ύψους 6,5 μ. Στο νότιο τμήμα του κτιρίου υπάρχουν (σε δύο ορόφους) οι βοηθητικοί χώροι και οι χώροι υγιεινής (αποθήκες, αποδυτήρια, WC και ντουζιέρες).

Η μελέτη του έργου δεν προβλέπει διαφοροποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό και οι επεμβάσεις στοχεύουν στην αποκατάσταση των φθορών, με τη μεγαλύτερη παρέμβαση να αφορά τους χώρους υγιεινής που είναι κατεστραμμένοι.

Εξωτερικά του κτιρίου, θα γίνει αντικατάσταση των κουφωμάτων αλουμινίου, κατασκευή νέου επιχρίσματος, χρωματισμός όλων των επιφανειών, μόνωση της οροφής και αντικατάσταση των υδροροών, ενώ εσωτερικά, εκτός από την κατασκευή των νέων χώρων υγιεινής, θα αντικατασταθούν οι ξύλινες πόρτες, θα κατασκευαστούν νέα επιχρίσματα, θα γίνει χρωματισμός όλων των επιφανειών, θα κατασκευαστεί αθλητικό δάπεδο κ.ά.

Σε γραπτή δήλωση του δημάρχου Γιάννη Σεντελέ, αναφέρεται ότι το κλειστό γυμναστήριο του Καλεντζίου, όταν ολοκληρωθεί, θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και από ομάδες στο πλαίσιο μιας προπόνησης ή ενός τουρνουά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3