Απεργία με… ολίγη απεργία

Εικόνα του άρθρου Απεργία με… ολίγη απεργία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2018, 19:32

Με πολλά διαφορετικά πλαίσια, αρκετή διασπορά στις παρεμβάσεις και σίγουρα, όχι ως «κοινωνική συμμαχία» όπως την ονόμασαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, έγινε και στα Γιάννενα η χτεσινή απεργία. Η συμμετοχή ήταν κυμαινόμενη (για παράδειγμα, στην Εθνική Τράπεζα ήταν καλή, σε άλλες τράπεζες σχεδόν μηδενική), ενώ από νωρίς το πρωί, αλλά και αργά το απόγευμα, συνδικαλιστικά σχήματα έκαναν παρεμβάσεις σε διάφορες επιχειρήσεις που έχουν απολύσει εργαζόμενους. 

Για παράδειγμα, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Παπαγεωργίου» απεργοί του ΠΑΜΕ και της Αγωνιστικής Παρέμβασης τους Εμποροϋπαλλήλους, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις. Αργότερα, το ΠΑΜΕ βρέθηκε (ξανά), στο MarketIn.

Παρόντες ήταν επίσης στην κινητοποίηση και οι απεργοί της Coca Cola που καλούν σε μποϊκοτάζ προϊόντων.

Στην Αραβαντινού έδωσαν ραντεβού τα μέλη της ΟΕΒΕ που αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματα για τρεις ώρες, το πρωί. Λίγα ήταν αυτά που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Ωστόσο, η πορεία είχε αρκετό κόσμο. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, καθώς και διαφόρων συλλόγων και σωματείων, κυρίως μέλη του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων καταγγέλλει την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, «για τον αποκλεισμό προσοντούχων συναδέλφων μας από τις κρίσεις γενικών διευθυντών που βρίσκονται σε εξέλιξη». Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, το υπουργείο «τιμωρεί όσους πήραν μέρος στη νόμιμη απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την αξιολόγηση, αποκλείοντάς τους από τις κρίσεις για θέσεις στελεχών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back