Λυκ πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάντηση χωρίς λύση

Εικόνα του άρθρου Απάντηση χωρίς λύση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2020, 16:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πριν από μερικές μέρες, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του ζήτησε να διευθετηθεί το θέμα των επιχειρήσεων που χαρακτηρίζονται προβληματικές και δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης τόκων.

Αντίστοιχη ερώτηση έκανε στη Βουλή και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης. Ο κ. Καλογιάννης σημειώνει στην ερώτησή του ότι το πρόβλημα με τις χαρακτηριζόμενες ως προβληματικές λόγω αποσβέσεων παγίων, παρότι λειτουργούν κανονικά, έχει λυθεί στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής και ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρεί τους σχετικούς κανονισμούς».

Η απάντηση που έδωσε όμως ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, δεν αφήνει περιθώρια. Σημειώνει εκεί ότι το πρόγραμμα επιδοτείται από ευρωπαϊκούς διαρθρωτικούς πόρους και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι «η ενίσχυση δεν μπορεί ναχορηγείται σε επιχειρήσεις που ήταν ήδη προβληματικές (κατά την έννοια του γενικού κανονισμού απαλλαγής κατά κατηγορία) την 31ηΔεκεμβρίου 2019».

Επομένως, η εξέταση της προβληματικότητας των επιχειρήσεων θα συνεχιστεί και θα εξαιρούνται ακόμα και αυτές που δεν είναι προβληματικές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3