Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Αντώνης Τρίτσης» όπως… «Φιλόδημος»

Εικόνα του άρθρου «Αντώνης Τρίτσης» όπως… «Φιλόδημος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2020, 18:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι τα έργα που ανακοίνωσε, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ειδικά για την Ήπειρο (32 συνολικά), είναι τα ίδια που είχαν εγκριθεί από τον «Φιλόδημο».

Υπενθυμίζεται ότι με την αιτιολογία της «ανεπαρκούς χρηματοδότησης», η κυβέρνηση ακύρωσε τα προγράμματα του «Φιλόδημου» και στη θέση τους, ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή τους ότι ανάμεσα στα έργα που ανακοινώθηκαν για την Ήπειρο, «5 σε Δήμους της Π.Ε. Άρτας, 13 Ιωαννίνων, 8 Θεσπρωτίας και 6 Πρέβεζας, είναι όλα τους έργα που είχαν εγκριθεί από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος Ι, το κατά γενική ομολογία  πλέον επιτυχημένο πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση, το χρηματοδοτικό εργαλείο που σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε λύση σε χρόνια προβλήματα υποδομών και καθημερινότητας των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι αυτά τα έργα πάγωσε για ένα χρόνο, «μόνο και μόνο για να τα παρουσιάσει ως δικά της. Έχοντας η ίδια μηδαμινό έργο, μιας και το περιβόητο ‘επιτελικό κράτος’ δεν αφορά την αποτελεσματικότητα του κράτους αλλά την τακτοποίηση ημετέρων και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και εθνικού πλούτου, οικειοποιείται τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back